Helsingissä ysärin brittipoppiin keskittyvä iltama – helsinkiläinen skenebändi tekee paluun

Come Inside tekee paluun.

29.09.2023

Kotimainen britti- ja glampopyhtye Come Inside palaa lavoille 13 vuoden tauon jälkeen. Yhtye nousee lavalle Mikonkadun On the Rocksissa perjantaina 27. lokakuuta. Tapahtuman liput ovat myynnissä Tiketissä 15 euron hintaan.

Bändi sai alkunsa Helsingin Alppilan lukiossa. Vuonna 1997 yhtye voitti Ääni ja vimma -bändikilpailun. Pian bändikisan voiton jälkeen yhtye solmi levytyssopimuksen Stupidon kanssa, joka julkaisi yhtyeen kaksi albumia Mosaic (1998) ja Fearless (2000). Bändin tunnetuimpia kappaleita (ainakin Helsingissä noihin aikoihin pikkuklubeilla bändiä katsomassa olleille) ovat muun muassa She Wants, Hold Me Now, Cliff Street ja Celebrate.

Bändin oli tarkoitus tehdä paluu jo surullisenkuuluisilla Kuusamon Epäjohdonmukaisten tanssiaiset -festareilla. Festivaalin järjestäjä Mikko Levón sai houkuteltua Come Insiden mukaan, sillä Come Insiden kitaristi Junnu Alajuuma ja basisti Jotti Taival ovat kotoisin Kuusamosta. Keikka jäi kuitenkin toteutumatta, sillä järjestäjä perui Episten päätöspäivän. Paluukeikka on nyt Helsingin On the Rocksissa, jossa kuullaan biisejä yhtyeen molemmilta albumeilta.

On the Rocksin ysäribrittipopilta jatkuu keikan jälkeen vuosi sitten loppuunmyydyn brittipopdiskon toiveuusinnalla. Tanssilattialla kuullaan brittipopin ja ysärin suosikit Ashista All Saintsiin ja Atomic Swingiin, Blurista Oasikseen, Karkkiautomaatista The Clashiin, Pizzicato Fivesta Primal Screamiin ja Pulpiin, Saint Etiennestä Stone Rosesiin.

Come Inside esiintyy kokoonpanossa Mikko Sippola (laulu ja tamburiini), Junnu Alajuuma (kitara ja taustalaulu), Jotti Taival (basso), Ose Vilmunen (rummut) ja Markku Renko (kitara). Neljä ensimmäistä ovat alkuperäisjäseniä.

Iltaman Facebook-sivut löydät täältä.

Lisää luettavaa