Helsinkiläinen tuottaja-dj Loasteeze julkaisee singlen tulevalta tuottajalevyltään – mukana todellinen jenkkiräpin legenda

Vanhan koulukunnan räppiä tulossa!

Helsinkiläinen tuottaja-dj Loasteeze julkaisee perjantaina singlen tulevalta tuottajalevyltään. Biisin nimi on A Million Crime Stories, ja sillä on mukana todellinen jenkkiräpin legenda eli Kool G Rap.

Nimet kuten 2Pac, Big Pun, Eminem, Jay-Z ja Nas ovat puhuneet artistista esikuvana.

New Yorkin Queensissa varttunut Kool G Rap aloitti uransa 1980-luvulla yhdessä DJ Polon kanssa. Kaksikko pääsi legendaarisen Juice Crew’n jäsenten studiolle, jossa äänitetty It’s a Demo takasi duolle välittömästi paikan vanhan koulukunnan hiphop-kollektiivissa.

Kool G Rap ja DJ Polo julkaisivat kaiken kaikkiaan kolme yhteisalbumia. Klassikon asemaan noussut Road to the Riches ilmestyi vuonna 1989. Tätä seurasivat Wanted: Dead or Alive (1990) ja Live and Let Die (1992). Uransa varrella hän on julkaissut lukemattomia soololevyjä ja yhteistyöprojekteja.

Suosikkiräppärien suosikkiräppäriksi nimetty legenda töstää tällä hetkellä uutta levyä, jonka työnimi on The Last of a Dying Breed.  Sitä ennen miestä kuullaan kuitenkin Loasteezen singlellä.

Loasteeze kertoo yhteistyöstä seuraavaa:

”Alettiin G Rapin kanssa työstämään tätä biisiä joulukuussa. Puhuttiin sellanen 30 minuutin puhelu. Se oli absurdia, ei olla koskaan tavattu mutta juttua riitti. Pari kuukautta myöhemmin oli biitti valmis ja sain siihen vastauksen ”Yo that track is straight fire steeze”. Nöyränä kiitin ja seuraavaks tuli kehua et on ihan klassikkomatskua”, Loasteeze kertoo ja jatkaa:

”Pari viikkoa meni ja sit tuli viestiä että nyt on lähetetty. Laitoin pari jännittynyttä emojia joiden jälkeen tuli puhelu perään. En kerenny kuuntelee biisiä mut juteltiin siinä hetki. Oli kuulemma helppo kirjottaa tohon biittiin. Meinas päästä itku kun vertas että äänimaailmasta tuli Q-Tip mieleen. Biisi kuulostaa ihan Kool G Rapiltä. Kynä on yhtä terävä ku ysärilläki.”

A Million Crime Stories ilmestyy perjantaina 27. toukokuuta. Kappaleen julkaisusta huolehtii Mörssi Records.

YouTube video

Lisää luettavaa