Helsinski ja BDF julkaisevat pelimaailmaan kumartavan musiikkivideon – video kunnioittaa Sierran ja LucasArtsin mestariteoksia

Komeaa jälkeä koko video.

Kuva: Kerttu Malinen / Maalaus: Karoliina Ketomäki

Kotimainen elektropop-artisti Helsinski julkaisee syksyllä yhteistyössä BDF:n kanssa albumin Arktipolis – A Soundtrack to an Imaginary Movie.

Huomenna keskiviikkona 11. maaliskuuta albumilta lohkaistaan kolmen kappaleen mittainen maxisingle sekä musiikkivideo nimikkokappaleesta Catch and Release. Musiikkivideo on kuitenkin jo tänään ennakkoesityksessä Rumban sivuilla.

Nerokas video kumartaa tyylillisesti Sierran ja LucasArtsin seikkailupelien pikselöityneeseen kulta-aikaan tulvien nostalgisia viittauksia ja hatunnostoja Leisure Suit Larryn, Monkey Islandin, Space Questin, Zak McKrackenin ynnä muiden klassikkopelien suuntaan.

Syksyllä julkaistava albumi koostuu sekä lauletuista että instrumentaalikappaleista, jotka kertovat yhteistä tarinaa ja joilla on yhteinen musiikillinen DNA. Etukäteen ilmestyvät maxisinglet koostuvat kukin yhdestä levyllä julkaistavasta kappaleesta sekä sen ympärillä pyörivistä satelliittikappaleista.

Kappaleet videoineen syventävät ja paljastavat pala kerrallaan Arktipoliksen maailmaa ja sen historiaa. Musiikillisina vaikutteina levylle ovat toimineet muun muassa KraftwerkDeadmau5 ja Vangelis.

Helsinskin takana on muusikko-tuottaja Juho Vehmanen, joka on tuttu mm. PMMP:n, Jenni Vartiaisen, Vesalan ja My First Bandin riveistä.

Videon näet alta.