Hertsikanrannasta ikuiseen tyhjyyteen – suomiräpin aurinkoisimmat poitsut julkaisivat tyylilleen uskollisesti kahelin kappaleen

Good Boys tulee – POW!

17.12.2022

Kotimainen hyvien poitsujen räppiryhmittymä eli virallisesti Good Boys julkaisi eilen uuden singlen nimeltä Pow!, jonka kyytipoikaseksi on myös musiikkivideo tuloillaan. Sukkelin riimein kuulijan mieleen posahtelevan kappaleen takaa löytyvät Hew Lorry, Young Oatly, Akuutti M, MC Vatkain ja Sensei Cook, ja julkaisijana toimii veikeän ja puhuttelevan räpin kotipesä, eli Dödstil.

Räppejä, musiikkia, tuotantoa ja kantta myöten yhtyeen omien kätösten tekosia oleva kokonaisuus hurmaa ja pistää hymyilemään – Good Boys -yhtyeen tavaramerkkejähän on alusta alkaen ollut pettämätön aurinkoisuus ja sinne tänne sinkoileva omituisen kiehtova kaistapäisyys. Pow! osoittaa näiden ominaisuuksien paikkansapitävyyden esimerkiksi tarinankerronnalla, joka pohjaa arkisen maanläheiseen mutta hipoo universumin odottamattomia kolkkia, ja biitillä joka reippailee jossain eksentrisen instruilun ja kellarinpölyisten luuppien välimaastossa.

Ilakoitavaa riittää myös Good Boysin riimeissä, joista löytyy hyvällä tuurilla mitä kallisarvoisimpia suomen kielen helyjä, joita harvemmin kuulee räppäreiden hyödyntävän. Kuinka moni esimerkiksi nykyään tekee ”päivät pääksytysten” yhtään mitään? No, Good Boys tekee. Toisaalta nykyajan tapojen mukaisesti suomi taipuu tarvittaessa leppoisasti myös englanniksi, kuten kertosäkeen rivissä ”pyhiä niinku Intiassa cow”. Hei, jotainhan sen pow:n toveriksi on ollut pakko keksiä.

Kappaleen löyhistä teemoista sekä sijainnillisista tiputuksista johtuen ajatukset kulkeutuvat lähes kahdenkymmenen vuoden taakse, kun Ruudolf johdatteli räppi-intoilijat Herttoniemestä ikuisuuteen: yhtenevän maantieteen lisäksi Good Boysin kappaleessa haaveillaan kasettien myymisestä siinä missä Ruudolf kaupitteli modernin maailman tyyleihin CD:itä, ja kuuluupa molemmissa biiseissä myös pyhään vivahtavia viitteitä.

Syksyllä viime vuonna ilmestyi Good Boysin esikoislevy Asfalttiviidakos, jolle on odotettavissa jatkoa ensi vuonna.

Lisää luettavaa