Hiljaa siellä lavalla – Billboard Music Awardsissa painettiin surutta sensuurinappia liian hurjaksi yltyneen esityksen aikana

Kanye West on jälleen uutisissa, mikä ei tietysti ole mikään yllätys. Tällä kertaa Kanye sai kokea amerikkalaisen sensuurin kuristuksen esiintyessään Billboard Music Awardsissa. Aivan uutta se ei rap-musiikin saralla ole, mutta nyt kyseessä oli samankaltainen jupakka mitä helmikuussa Brit Awardsissa.

Brit Awardsin sensuurinappi oli tähän verrattuna kuitenkin varsin mietoa.

Tälläkin kertaa esityksessä oli All Day -kappale. Tosin Billboard Music Awardsissa meno vaihtui keskellä esitystä Black Skinheadiin. Sen lisäksi, että Kanye ja kappaleella vierailevat Allan Kingdom ja Theophilus London eivät ole muutenkaan usvan ja ilotulitteiden keskellä kovinkaan selkeästi esillä, on esitys kaikessa audiovisuaalisuudessaan varsin hankalanpuoleista katsottavaa.

Niinpä ABC:lla paineltiin kyseistä sensuurinappia nimittäin miltei minuutin verran.

Helmikuussa Brit Awardsin Yeezustelun jälkeen NME:n kolumnisti kirjoitti kaiken tapahtuneen olleen mitä ilmeisimmin tarkkaan harkittu kannanotto. Myöhemmin West julkaisi kyseisen esiintymisen (ilman sensurointia) kappaleen ensimmäisenä musiikkivideonaan.

Nytkin saattaa olla kysymyksessä vastaavanlainen temppu. Varsin voimakkaasti ”n-wordia” sisältävä All Day nimittäin sai viime viikolla NBA-joukkue Chicago Bullsin ottelussa varsin siistityn esityksen.