Hiphop-duo haastoi oikeuteen FBI:n ja USA:n oikeusministeriön, koska duon fanit luokiteltiin rikollisjengiksi

12.01.2014

Insane Clown Posse on valmis käymään taisteluun Yhdysvaltojen hallitusta vastaan puolustaakseen parjattuja Juggalo-kannattajiaan.

Teksti: Jari Setälä, kuva: Wikimedia Commons

Yhdysvaltojen liittovaltion keskuspoliisi FBI luokitteli vuonna 2011 horrorcore-duo Insane Clown Possen Juggalo-nimellä tunnetut kannattajat rikollisjengiksi, joka pyrkii järjestelmällisesti levittäytymään kaupunkeihin ympäri Yhdysvaltoja.

FBI perusteli luokitteluaan muun muassa sillä, että Insane Clown Posse -kaksikon kaltaisia klovnimeikkejä käyttävien Juggalojen oli epäilty syyllistyneen useampaan väkivaltarikokseen vuosina 2011 ja 2010.

The New York Timesin mukaan Insane Clown Possen muodostavat räppärit Violent J (Joseph Bruce) ja Shaggy 2 Dope (Joseph Utsler) sekä neljä kaksikon Juggalo-kannattajaa ovat haastaneet nyt oikeuteen sekä FBI:n että Yhdysvaltojen oikeusministeriön, syyttäen viranomaisten tekemää rikollisjengiluokittelua laittomaksi ja perusteettomaksi. Ryhmän nostamaa oikeuskannetta tukevat ACLU-kansalaisoikeusjärjestön asianajajat.

Kanteen mukaan rikollisjengiksi luokittelemisesta on koitunut Juggaloille merkittävää harmia ja he ovat joutuneet rikollisleiman vuoksi viranomaisten ahdistelemaksi.

“Ovat sitten kyseessä bändin, urheilujoukkueen, poliittisen järjestön tai uskonnon kannattajat, voi jokaisessa kannattajaryhmässä olla myös niitä, jotka rikkovat lakia. On kuitenkin väärin leimata koko kannattajaryhmä rikollisiksi vain muutaman yksilön tekojen takia. Valitettavasti tässä tapauksessa on kuitenkin juuri niillä perusteilla leimattu kokonainen ihmisjoukko”, kerrotaan kanteessa The New York Timesin mukaan.

Insane Clown Posse ei ole kylläkään viime aikoina ollut oikeussaleissa vain kantajan roolissa, sillä Factmagin mukaan kaksikon Psychopathic Records -levy-yhtiön entinen työntekijä Andrea Pellegrini haastoi syyskuussa duon oikeuteen seksuaalisesta häirinnästä. Pellegrinin mukaan Violent J ja Shaggy 2 Dope olivat muun muassa kutsuneet häntä jatkuvasti sanalla ”bitch” sekä antaneet hänelle ”lohdutuslahjaksi” suuren seksilelun Pellegrinin erottua parisuhteestaan.

Lisää luettavaa