Hoi pikkubändin soittaja: tiesitkö, että Helsingistä löytyy vinyyliprässäämö, joka keskittyy pienjulkaisuihin?

Miksi lähteä merta edemmäs kalaan, kun omia vinyylipainoksiaan voi painattaa myös Suomessa?

Pollen-niminen yhtye ei välttämättä ole tuttu kaikille. Tai muotoillaanpa asia toisin: olet tuskin koskaan kuullut Pollenista. Bändin selkärangan muodostavat australialaiset Cameron Allen sekä rumpali Jake McMullen, jotka soittivat kotimaassaan muun muassa Beckin, Pulpin, Avalanchesin sekä Rage Against The Machinen lämmittelijöinä. Monien mutkien kautta miesten tie toi heidät Suomeen.

Kymmenen vuoden tauon jälkeen Pollen on tehnyt paluun, ja se on kiertänyt Suomessa esimerkiksi Merriesin kaltaisten pikkubändien kanssa. Pollen on julkaisemassa tammikuussa kolmatta levyään Royal Mint Records -levy-yhtiönsä kautta. Nyt bändiltä on tullut Soundcloudiin maistiainen albumilta. Nukulele-kappaleen kuulet alta. Pollen aikoo julkaista ensi vuoden aikana peräti neljä (!!!) täyspitkää levyä, joten kiirettä pitää.

Entistä mielenkiintoisemmaksi yhtyeen tekee se, että Cameronilla on oma pieni vinyyliprässäämö Helsingin Lauttasaaressa. Royal Mint Records keskittyy pienpainoksiin, ja painosmäärät voivat vaihdella yhdestä ainokaisesta muutaman sadan satseihin.

Mikäli Suomessa valmistetut omat vinyylipainoserät kiinnostavat, käy katsomassa Royal Mint Recordsin kotisivuja täällä.

Lisää luettavaa