Hoodfest teki uuden kävijäennätyksen – toista kertaa Kuopiossa järjestetty tapahtuma sujui ilman suurempia järjestyshäiriöitä

Hoodfest on tullut Kuopioon jäädäkseen.

Kolme kertaa Oulussa järjestetty ja viime vuonna Kuopioon siirtynyt räppifestivaali Hoodfest teki tänä viikonloppuna uuden kävijäennätyksen.

Kuopiolahden kentällä järjestetty festivaali keräsi perjantain ja lauantain aikana yhteensä yli 10 000 kävijää. Viime vuonna vastaava yleisömäärä oli 7000.

Lipunmyynti yltyi loppuhetkillä jopa niin kovaksi, että se jouduttiin keskeyttämään hetkellisesti lauantaina.

”Meille on kuitenkin tärkeää, että ihmiset alueella viihtyvät, eivätkä ole kuin sillit suolassa. Pienillä muutoksilla kalustoon saatiin otettua lisää porukkaa alueelle”, festivaalijohtaja Tom Kangas kommentoi.

Tapahtuman pääesiintyjiä olivat yhdysvaltalainen Terror Reid ja kanadalainen Snak the Ripper. Lavalle nousi myös suuri joukko kotimaisia artisteja kuten Gettomasa, Sexmane, Gasellit, Julma-H ja Eevil Stöö. Festivaali sujui enimmäkseen rauhallisissa merkeissä.

”Perus festaripöhinää, ja joitakin alueelta poistoja. Viranomaispalaute on ollut sen suuntaista, että tapahtuma ei heitä merkittävästi kuormittanut.”

Hoodfest järjestetään Kuopiossa myös ensi vuonna, mutta tarkka tapahtumapaikka ei ole vielä tiedossa. Festivaali saattaa siirtyä toiselle alueelle, sillä nykyinen sijainti on käymässä pieneksi kasvavalle tapahtumalle.

Aiheeseen liittyen

Lisää luettavaa