Hot Chip ensimmäistä kertaa Helsinkiin – Empress Of ja Cautious Clay ensimmäistä kertaa Suomeen

Sideways julkisti lisää esiintyjiä.

Steve Gullick

Helsingin Nordiksella 6.6.–8.6. järjestettävä Sideways julkisti lisää esiintyjiä. Lauantain pääesiintyjäksi saapuu elektropopin brittisuuruus Hot Chip, jolle keikka on ensimmäinen Helsingissä. Viime vuodet hiljaiseloa viettänyt yhtye muistetaan etenkin hiteistään Ready for the Floor ja Over and Over.

Ensimmäistä kertaa Suomeen saapuvat yhdysvaltalaiset, melodista indietä ja vaihtoehto-r&b:tä esittävä Empress Of ja modernin r&b:n nousukas Cautious Clay. Wolf Paradesta ja Moonface-projektista tuttu Spencer Krug nähdään soolokeikalla. Amyl & the Sniffersin aussigarage soi torstaina. Vaihtoehtoisen ja kokeellisemman elektronisen musiikin ystäville on tarjolla Gazelle Twin ja Puce Mary.

Ismo Alanko julkaisee toukokuussa uuden albuminsa ja saapuu Sidewaysiin esittämään levyn lauluja ensimmäistä kertaa livenä. Luvassa on toki materiaalia Alangon mittavan uran varrelta.

Muut kotimaiset kiinnitykset ovat Asa & Band, Jaakko Eino Kalevi, Color Dolor, Jesse Markin, The Holy, Henrik! & Vanha testamentti, Linkopii ja Muuan mies.

Koko ohjelmisto löytyy festivaalin kotisivuilta.