Huijari esiintyi Anssi Kelana, sai kymmeniä tuhansia euroja uhriltaan – oikea Anssi Kela kertoi surullisesta kohtalosta

Ikävä tarina.

28.03.2022

Anssi Kela on kertonut erikoisesta ja traagisesta huijauksesta, jonka takia vaikeassa elämäntilanteessa ollut Kelan fani menetti kymmeniä tuhansia euroja.

Kelan mukaan Facebookissa ja sosiaalisessa mediassa kiertää ihminen, joka esiintyy laulajatähtenä. Anssi Kela kertoo Facebook-sivuillaan surullisesta tapauksesta seuraavaa:

”Olen hiljattain viestitellyt ihmisen kanssa, joka jäi tällaisen huijauksen uhriksi. Hän oli mennyt vastaamaan ”minulta” tulleeseen viestiin. Huijari oli pyytänyt puhelinnumeroa, ja viestittely oli siirtynyt WhatsAppiin. Hän oli lähettänyt kuvia todisteeksi siitä, että on Anssi Kela. Jälkeenpäin on tietysti ollut selvää, että kuvat oli kaivettu netistä”, Kela kertaa ja jatkaa:

”Huijatuksi joutuneella henkilöllä oli tuolloin vaikeuksia elämässään. Hän ei tilanteessaan kyennyt ajattelemaan rationaalisesti, ja tätä huijari käytti taitavasti hyväkseen. Huijari esitti rakastuneensa uhriinsa, ja sai manipuloitua uhrinsa tuntemaan samoin. Tämä luuli kaiken aikaa viestittelevänsä Anssi Kelan kanssa. Sitten alkoi rahan pumppaus. ”Anssi Kela” oli keikkamatkalla USA:ssa, eikä siksi pystynyt lunastamaan hänelle Suomeen lähetettyä arvotavaraa. Hän oli vaarassa menettää koko omaisuutensa. Muitakin laskuja piti hoitaa. Pystyisikö hänen rakkaansa auttamaan? Kaikki maksettaisiin tietenkin takaisin.”

Lopulta uhri otti pankista lainaa, ja huijari sai lypseyttyä uhriltaan kymmeniä tuhansia euroja. Uhri tajusi joutuneensa huijauksen kohteeksi vasta siinä vaiheessa, kun luki lehdestä oikein Anssi Kelan menneen naimisiin.

”Varokaa siis näitä huijauksia. Jos saatte minulta, tai keneltä tahansa muulta julkisuuden henkilöltä yksityisviestin, älkää vastatko. Minä en koskaan lähettele suoria viestejä someseuraajilleni. Facebookissa ja Instagramissa virallisen tilini tunnistaa nimeni perässä olevasta sinisestä merkistä. Jos se puuttuu, niin tili on huijausta. Twitteriä en nykyisin käytä lainkaan”, Kela sanoo.

Hän myös painottaa, etteivät ihmiset syyllistäisi uhria, sillä hän on vaikeassa elämäntilanteessa joutunut hyväksikäytetyksi.

Lue koko surullinen tarina alta.

Lisää luettavaa