Hynynen yllätti Vain elämää -sarjan uusimmassa jaksossa : ”Tämän biisin tahdissa ei ehkä voi hyvää joulua toivotella, mutta…”

Hynynen joulumielellä. Tai "joulumielellä".

18.12.2023

Vain elämää -sarjan viimeisessä jaksossa teemana oli joulu. Hynynen esitti jaksossa kappaleen Kympin tyttö.

Artisti itse kertoo esittämästään biisistään seuraavaa:

”Kaikki varmaan arvaavat, etten ole joululaulujen ystävä. Piti siis tehdä oma biisi. Se ei ollut ongelma, sillä julkaisemattomia demoja minulta löytyy kymmeniä, kuten varmaan kaikilta biisien tekijöiltä. Valitsin pinosta tämän ja erään toisen jatkoon, mutta Miitri Aaltonen tykkäsi tästä enemmän, joten tätä aloimme työstää. Meni noin neljä tuntia, ja biisi oli sovitettu ja soitettu Vain Elämää -yhtyeelle demoksi tyyliin ”nuotittakaa ja opetelkaa tästä”. Näin toimimme myös muiden biisien kanssa. Jokaista biisiä työstimme noin neljä tuntia, lauluosuudet tein sitten myöhemmin paremmin uudestaan. Tähän tietysti vielä päälle biisien miksaukset, mutta ne jäivät Miitrin harteille. Itse olin siinä vaiheessa jo Sotkamossa tekemässä kesäteatteria, joten Miitri laittoi minulle sähköpostilla versioita ja minä tein korjausehdotuksia, jos niitä ilmeni. Usein ei ilmennyt”, Hynynen kertoo ja jatkaa:

”En tiedä, onko tämäkään hyvä joululaulu – tai onko hyvää joululaulua olemassakaan – mutta tämän biisin tulokulma on ainakin enemmän meikäläisen näköinen. Ei mitään ”tip-tap” -osastoa. Mielestäni varsin hyvin onnistunut, vaikka Miitri halusikin muuttaa piano-linjan erilaiseksi kuin minä sen kuulin. Minun linjani meni kuulemma väärin. Samalla jäi vituttelemaan se, että tuotantoyhtiö halusi biisistä lyhyemmän version, jotta se ylipäätään mahtuisi ohjelmaan mukaan. Teimme siis kaksi versiota: TV-version, josta puuttuu yksi välimelodia ja loppu on lyhyempi, sekä ”levyversion”/”suoratoistopalveluversion”, joka menee niin kuin biisin oikeasti pitäisi mennä. Tämän biisin tahdissa ei ehkä voi hyvää joulua toivotella, mutta toivotanpa kuitenkin.”

Kuuntele kappale alta.

Lisää luettavaa