Hyväksikäytön uhrien puheenvuoro – ristiriitaisen Michael Jackson -dokumentin traileri katsottavissa

Leaving Neverland pian katsottavissa HBO:n suoratoistopalvelussa.

Michael Jackson Rumba

Leaving Neverland on Dan Reedin ohjaama dokumentti, jossa ääneen pääsee nyt nelikymppiset miehet, Wade Robson ja James Safechuck. He syyttävät Michael Jacksonia seksuaalisesta hyväksikäytöstä, joka alkoi heidän ollessa 7- ja 10-vuotiaita.

Kaksiosaisessa dokumentissa Robson ja Safechuck perheineen kertovat suhteestaan Jacksoniin; siitä kuinka he kohtasivat, saivat kutsun Neverland Ranchille, ystävystyivät ja viettivät aikaa yhdessä. Dokumentti esittää Jacksonin taitavana manipuloijana, joka saa uskoteltua lasten vanhemmille, että heidän poikansa on aivan ok viettää aikaa aikuisen miehen kanssa suljettujen ovien takana. Elokuvan nähneiden kriitikkojen mukaan hyväksikäyttötapauksia kuvaillaan karmaisevan yksityiskohtaisesti.

Lienee sanomattakin selvää, että dokumentti on saanut ristiriitaisen vastaanoton. Jacksonin perikunta on uhkaillut HBO:ta oikeustoimilla ja paheksunut ohjaajan päätöstä olla kuulematta ketään Jacksonin ”puolelta”. Osa elokuvakriitikoista kirjoittaa Jacksonista pedofiilina tämä dokumentti ainoana todistusaineistonaan. Toiset muistuttavat, että Robson ja Safechuck ovat valan velvoittamana kiistäneet oikeudessa Jacksonin tehneen mitään heille. Jacksonin fanaattisimmat seuraajat ovat uhkailleet sekä ohjaajaa että dokumentin päähenkilöitä, ja Youtubessa trailerin alle kertyy kiihkeitä kommentteja.

Leaving Neverland on tulossa maaliskuussa HBO:n suoratoistopalvelun valikoimiin. Katso traileri alta.