Ihana Laura Mvula, tule jo! Huomenna Helsingissä kuullaan jotain todella isoa

Teksti: Anna Brotkin

Huominen, tule jo!

Brittiläisen Laura Mvulan debyyttilevy Sing to the Moon (2013) on aivan liian vähälle huomiolle jäänyt helmi, pieni moderni klassikko, jonka sisältö on kaikkea muuta kuin pientä.

Mvulan musiikki on popmusiikkia, mutta samalla jotain muutakin: kuin rukous, mantra. Klassisen musiikin elementit soivat sulassa sovussa soulin kanssa, kekseliäissä ja mahtipontisissa sovituksissa. Harppu kuulostaa harvoin näin hyvältä.

Vaikka levy jäi aikoinaan Suomessa lähes huomiotta eikä Laura Mvulaa voi kutsua erityisen kuuluisaksi, on jotain ihmeellistä kuitenkin tapahtunut. Yli 1700 suomalaista on ostanut lipun Mvulan huomiseen konserttiin Helsingin Musiikkitaloon. Uskoni ihmiskuntaan on palannut!

Musiikkitalossa Mvula esiintyy hienossa seurassa: UMO:n, Helsingin kaupunginorkesterin ja Ahjo Ensemblen kanssa. Soittajia on lavalla yli 140. Konsertti on loppuunmyyty, mutta enteitä huomisen sinfonisesta soundista voi kuunnella Mvulan hollantilaisen Metropole-orkesterin kanssa tekemältä levyltä.

Jos liput jäi hankkimatta, kannattaa niitä huudella vielä tapahtuman Facebook-sivulla tai lohduttautua katsomalla tämä Metropole-orkesterin kanssa esitetty Green Garden: