Illan tummuessa on hyvä tutustua Grizzly Bearin ja Animal Collectiven videoiden kiehtovaan silmäkarkkiin

Nyt pistetään kämpästä valot pois ja sukelletaan hetkeksi Yhdysvaltojen indie-kerman uusimpien musiikkivideoiden antimiin.

Kuva: Barbara Anastacio / Grizzly Bear

Rumban kriitikkopollin Vuoden ulkomainen albumi 2012 -äänestyksessä komeasti kakkoseksi Shields-albumillaan sijoittunut kitarapop-nelikko Grizzly Bear ei ole ensi kertaa liikkeellä visuaalisesti näyttävien videoiden kanssa, olihan syyskuussa Yet Again -singlestä tehty video jo erittäin nättiä katseltavaa.

Nyt on vuorossa video Shields-albumin biisistä gun-shy, ja kylläpä silmä lepää jälleen kerran videota katsoessa. Videolla yhtyeen jäsenet joutuvat käymään läpi lukuisia outoja ja osin hirvittäviäkin ruumiillisia kokeita ja näytteenottoja. Katso gun-shy alempaa:

Heinäkuussa Suomeen keikalle saapuva kokeellinen psykedeliaryhmä Animal Collective sen sijaan tuo katsottavaksi uutuusvideon biisistään Applesauce, joka on irroitettu bändin viime syyskuussa julkaistulta Centipede Hz -albumilta.

Applesauce-video on saatesanojensa mukaan tarkoitettu katsottavaksi täydellisessä pimeydessä. Kaipa se pitää valot himmentää ja testata.

Videon on ohjannut Irreversible-elokuvastaankin tunnettu filmiohjaaja Gaspar Noé, joka ohjasi muuten äskettäin musiikkivideon myös Nick Cave & The Bad Seedsille.

Mutta tästä se Applesauce lähtee: