”Ilosaarirock haluaa olla ajassa kiinni oleva festari” – ensimmäisten kiinnitysten joukossa edm:ää ja träppiä

DJ Snake ja Rae Sremmurd lukeutuvat ensimmäisiin joensuulaisfestivaalin kiinnityksiin.

20.12.2018

Ilosaarirock järjestetään 12.–14. heinäkuuta Joensuussa. Ensi kesän festivaalin ensimmäiset kiinnitykset ovat nyt julki.

Tapahtumassa nähdään elektronisen tanssimusiikin monet tyylit hallitseva DJ Snake, jonka nimi nousi musiikkia kuuntelevan maailman huulille Major Lazerin ja Møn kanssa tehdyn Lean On -jättihitin (2015) myötä. Ranskalaisartistin esikoisalbumi Encore (2016) poiki muun muassa Justin Bieberin laulaman hitin Let Me Love You. DJ Snaken tuorein julkaisu on syksyllä ilmestynyt Selena Gomezin, Cardi B:n ja Ozunan tähdittämä Taki Taki.

Black Beatles -megahitistään tunnettu Rae Sremmurd nähdään jälleen Suomessa. Erittäin kovan live-esiintyjän maineessa oleva veljesduo on nähty muun muassa viime kesän Ruisrockissa ja toissa kesän Weekendissä. Rae Sremmurd julkaisi keväällä kolmannen albuminsa Sr3mm. Se on tripla-albumi, joka sisältää duo-levyn lisäksi sekä Swae Leen että Slim Jxmmin soololevyt. Albumilla kuullaan kuumimpia rap- ja rnb-nimiä Travis Scottista Futuren kautta The Weekndiin ja tietysti Rae Sremmurdin esikuvaa, trap-legendaa Juicy J:tä.

Viimeinen nyt saatu ulkomaalaiskiinnitys on brittiyhtye Shame. Esikoisalbumillaan Songs of Praisella (2018) kotimaansa musiikkilehdistön hurmannut yhtye nähtiin viime kesänä Flow’ssa, jossa bändin keikka hurmasi suomalaisen musiikkilehdistön.

”Ensimmäinen julkaisu kuvastaa sitä mitä Ilosaarirock haluaa olla, ajassa kiinni oleva festari, jolla soittaa ennakkoluulottomasti rinnakkain eri musagenrejen kuumimmat ja mielenkiintoisimmat nimet. Lisää herkkuja on tarjolla heti ensi vuoden puolella”, kommentoi Ilosaarirockin promoottori Panu Hattunen.

Kotimaiset esiintyjäjulkistukset ovat levyllisen Baddingin biisejä julkaiseva Ville Valo & Agents, Vesala, Anna Puu ja tribuuttikokoonpano Kingston Wall by JJylli, Kuoppis & VHB.

Ilosaarirockin lipunmyynti on alkanut Lippupisteessä, Tiketissä ja festivaalin kotisivuilla.

Lisää luettavaa