Iron Maiden saapuu Suomeen – ohjelmassa laaja valikoima 80-luvun materiaalia

Legacy of the Beast -maailmankiertue saapuu Helsinkiin

Sami Turunen

Iron Maidenin Legacy of the Beast -maailmankiertue pysähtyy 28. toukokuuta Helsingin Hartwall-areenalla. Pääsyliput maksavat 83–99 euroa ja niiden myynti alkaa 24. marraskuuta kello 9 Ticketmasterissa.

Legacy of the Beast -kiertueen konsepti perustuu yhtyeen samannimiseen mobiilipeliin ja sarjakuvakirjaan. Tiedotteessa kerrotaan, että lavasunnittelussa tullaan näkemään erilaisia, mutta toisiinsa liittyviä maailmoja. Settilistan puolestaan kerrotaan koostuvan pääosin laajasta valikoimasta hevimammutin 80-luvun materiaalista.

”Kuten fanimme tietävät, olemme olleet tietynlaisessa kiertuesyklissä sen jälkeen kun Bruce (Dickinson) ja Adrian (Smith) liittyivät takaisin Maidenin riveihin vuosituhannen alussa, olemme vuorotelleet uusien albumien kiertueita historia/hitit-kiertueiden kanssa”, Maiden-manageri Rod Smallwood kommentoi.

”Pidämme tämän tyyppisestä työskentelystä monestakin syystä, ei vähiten siksi että se antaa yhtyeelle mahdollisuuden soittaa sekä uutta materiaalia että vanhempia suosikkeja, joita tiedämme fanien haluavan kuulla. Se pitää hommat tuoreena, ei vain faneille mutta myös bändille.”

”Tälle historia/hitit-kiertueelle asetimme teeman Legacy of the Beastin ympärille, joka sopii tarkoituksiimme täydellisesti. Se antaa meille tilaa olla luovia ja pitää hauskaa, erityisesti Eddien kanssa! En halua paljastaa vielä liikaa, mutta työstämme parhaillaan useampia erilaisia lava-settejä, ylläpitäen kuitenkin Maiden-perinteitä. Toivomme pystyvämme tarjoamaan faneille mahtavan kokemuksen, kun he tulevat näille erikoiskeikoille.”

Iron Maiden nähtiin edellisen kerran Suomessa 2016, kun britit konsertoivat Kantolan tapahtumapuistossa osana The Book of Souls -kiertuettaan.

Ensi keväänä Maidenin lämmittelyn hoitaa amerikkalaisbändi Killswitch Engage.

Iron Maiden (UK), Killswitch Engage (USA)
Ma 28.5.2018 Helsinki, Hartwall-areena
Liput 83–99 €