Ismo Alangon juhlakeikat siirtyivät, mutta paljon ohjelmaa silti luvassa – Ääni väreinä -näyttely avautuu Tiketti Galleriassa

Keikat siirtyi, mutta koettavaa riittää silti.

Johanna Sipilä

Ismo Alangon peräti 10 juhlailtaa Tavastialla siirtyivät ensi vuoteen vallitsevan koronapandemian vuoksi. Ei silti syytä huoleen, Ismo Alangon komeaa 60 vuoden ikää ja 40-vuotista taiteilijauraa ehditään juhlimaan silti marraskuussa.

Tiketti Galleriaan avautuu Ääni väreinä -näyttely 6. marraskuuta. Avajaispäivää vietetään Tiketti Galleriassa torstaina 5.11. klo 12–17.

”Yhteisnäyttely on kahdeksan taiteilijan kunnianosoitus Ismo Alangon monipuoliselle ja ainutlaatuiselle uralle sekä taiteelle”, näyttelyä kuvaillaan.

Näyttelyyn on kutsuttu taiteilijoita, jotka ovat tavalla tai toisella inspiroituneet Ismo Alangosta uransa aikana.

Mukana ovat Onni Alanko, Aimo Katajamäki, Saija Kivikangas, Niina Mantsinen, Jarkko Martikainen, Toni Salminen, Johanna Sipilä ja Petteri Tikkanen. Näyttelyn on kuratoinut Oona Latto.

”Kuvat ovat aina inspiroineet minua lauluntekoon. On jännittävää nähdä, minkälaisiin kuviin laulut inspiroivat taiteilijoita”, Alanko kuvailee tiedotteella.

Lisäksi luvassa on muutakin Alanko-ohjelmaa, kun taiteilija esiintyy syntymäpäivänään torstaina 12.11. Yle Areenan suorassa Tavastia-klubilta lähetettävässä soolokonsertissa. Laura Joutsin ohjaama dokumentti Ismo Alanko: Ihminen, mutta mikä se on? julkaistaan Yle Areenassa sunnuntaina 8.11.

Lisätietoja tapahtumasta täällä.

Neljäkymmentä laulujen vuotta: Ääni väreinä
Onni Alanko, Aimo Katajamäki, Saija Kivikangas, Niina Mantsinen, Jarkko Martikainen, Toni Salminen, Johanna Sipilä & Petteri Tikkanen

Tiketti Galleria
Urho Kekkosen katu 4–6, Helsinki
6.11.–23.12.2020
ke–pe klo 12–17, la klo 12–16
su–ti SULJETTU