Ismo Alanko kokosi uuden bändin: ”Tunnelma on välillä niin aito, että hävettää”

Myöhemmin talvella julkaistavan albumin avaussingle pantiin koko kansan kuultavaksi nettiin.

Kuva: Topias Hirvonen/Fullsteam

Kolme vuotta ehti vilahtaa ennen kuin Ismo Alanko malttoi jälleen ryhtyä tekemään musiikkia. Uusi bändi koottiin pian ja kohta oli jo ensimmäinen sinkkukin valmiina. Harmaa on hyvä väri -niminen teos on nyt myös netissä kuultavana. Erehtymättömästi Ismo Alangolta kuulostava biisi ennakoi myöhemmin talvella julkaistavaa täyspitkää albumia.

Uunituoreessa Ismo Alanko -yhtyeessä soittavat herran itsensä lisäksi Jussi Jaakonaho (kitara, laulu), Mikko Mäkelä (basso, laulu) ja Niko Votkin (rummut, laulu). Lisäksi Juho Viljanen vierailee keikoilla soittamassa puhaltimia, koskettimia, perkussioita ja äänihuuliaan.

Alanko ei ole toki vain loikoillut laakereillaan välivuosia. Aikaa on kulunut Ismo Alanko Teholla -duon, Sielun Veljien ja kokeiluluontoisten musiikkiprojektien parissa – tällaisesta esimerkkinä Radion sinfoniakonsertin kanssa toteutettu Maailmanlopun sushibaari -konsertti Musiikkitalossa. Vaan uutta on yritettävä.

Näin Alanko itse sanailee uudesta levystä ja vuoden 2013 kuvioista:

”Jollain tavalla tuntuu, että olen laulunkirjoittajana palannut siihen, mistä aloitin: teen juuri sellaisia lauluja, mitä hetki vaatii, tyylilajista tai tunneskaalasta riippumatta. Olen kirjoittanut herkkiä, kauniita, räikeitä, pateettisia, ankaria, surullisia, hilpeitä, nöyriä, henkseleitään paukuttelevia ja naurettavia lauluja.”

”Teksteissä on tällä kertaa mukana yllättävän paljon hämmentäviä tarinoita vereslihalla olevan tunnustuksellisuuden lisäksi. Tunnelma on välillä niin aito, että hävettää. Eletään vahvasti 2010-lukua.”

Huolimatta musiikin uutuudesta, siinä on Alangon mukaan kaikuja koko hänen muusikonuraltaan:

”On Hassisen reteyttä, Veljien maanisuutta, soolouran moniulotteista sävellyksellisyyttä, Säätiön etnoilua ja Teholla parantunutta pöhköä itsevarmuutta.”

Yhtyeen otetta uusista biiseistä Alanko ylistää persoonalliseksi. Levyllä vierailee myös kaksikymmentäyksi muusikkoa.

Koko maan kattava kiertue alkaa 1. maaliskuuta 2013. Myös festarikeikkoja luvataan.

Kuuntele tästä, kuinka Ismo Alanko esittää tulkintansa vuoden 2012 trendiväristä: