”Jäi tyhjä olo kun näin sen ekaa kertaa” – ensiesityksessä Karinan musiikkivideo

Karinan kakkosalbumi täyttää vuoden, ja merkkipäivää juhlistetaan musavideolla.

Ella Kiviniemi

Karinan kakkosalbumi 2 viettää tulevana sunnuntaina ensimmäistä vuosipäiväänsä. Virstanpylvästä juhlistetaan musiikkivideolla levyn loppupuolelta löytyvästä kappaleesta 2000. Elokuvallisen musiikkivideon pääosissa ovat Sonja Kuittinen ja Jessica Piasecki, ja sen on ohjannut Joona Möttö.

”Olen seurannut Karinan matkaa alusta saakka ja ollut aina lumoutunut heidän keikoillaan. Tuntui jopa hieman epätodelliselta, että pyydettiin tekemään videota sen jälkeen, kun on vuosia kuunnellut bändin musiikkia”, Möttö kertoo suhteestaan Karinan musiikkiin.

”Videoitavaksi toivoin kappaletta 2000, sillä se kolahti henkilökohtaisella tasolla – itketti jopa. Näin heti mielessäni kuvia ja hahmoja. Maailman yksinäisimmän tytön ja tämän nukkeystävän. Tuli melkein vahingossa ideoitua video, jossa bändi itse jää pieneen sivuosaan, mutta tuntuu tärkeältä tarttua niihin tarinoihin joita alitajunta tarjoaa. Onneksi Karin (Mäkiranta) ja Helmi (Tikkanen) innostuivat tarinasta myös!”

Karinan Helmi Tikkanen kertoo kappaleen olevan painostavan pauhun säestämä kipeä kuvaus hylätyn ajatuksista. Tikkasen mukaan Möttö onnistui rakentamaan upean tarinan biisin ympärille.

”Koko työryhmä teki uskomatonta jälkeä! Tämä on koskettava, ravisteleva video ja mulle jäi jopa vähän tyhjä olo kun näin videon ekaa kertaa. Harva video on jättänyt sellaisen olon”, Tikkanen sanoo.

Karinan toinen puolikas Karin Mäkiranta kertoo, että 2000 on yhtyeen kenties äänekkäin kappale.

”Se oli luonnosvaiheessa herkkä, hiljainen biisi, jonka pääpainona oli kantele ja kitara. Biisi kehittyi studiossa hieman eri suuntaan. Rakastan videossa sitä, kuinka ohjaaja ottaa kantaa tarinaan toisesta näkökulmasta – tosi upea kuvaus hylätyksi tulemisesta”, Mäkiranta kommentoi.

Video saa ensiesityksensä Rumban sivuilla nyt: