Jäikö huikea kotimaisen tähtikitaristin ja laulajalegendan yhteistyövideo näkemättä Levyraadissa? Katso se täältä

Komea video!

22.01.2024

Amorphis-kitaristina tunnetun Tomi Koivusaaren Bjørkø julkaisi joulukuussa ensialbuminsa Heartrot. Bändin peruskokoonpanosta löytyy rumpali Waltteri Väyrynen (Opeth, ex-Paradise Lost), basisti Lauri Porra (Stratovarius) sekä kosketinsoittaja Janne Lounatvuori (Hidria Spacefolk). Levyn jokaisella lauletulla kappaleella on lisäksi kuultu mielenkiintoisia vokalisteja äärimetallilegenda Jeff Walkerista (Carcass), Mariskan kautta Nightwishista tuttuun Marko Hietalaan.

Mukana levyllä on myös Ismo Alanko. Suomirockin legenda on sanoittanut ja laulanut Bjørkøn kappaleen Värinvaihtaja. Koivusaari kertoo kappaleesta seuraavaa:

”Kappaleen työnimi oli jo ”Siekkarit”, joten oli itsestään selvää kenet kutsua vierailevaksi solistiksi. Aluksi en uskaltanut fanina ottaa yhteyttä Alankoon, mutta tuottaja Nino Laurenne pakotti. Ismo epäili aluksi projektin onnistumista, koska ei ollut aiemmin tehnyt sanoja jonkun muun säveltämään valmiiseen kappaleeseen. Mutta kun vauhtiin päästiin, niin lyriikka kuin vokaaliosuudet valmistuivat orgaanisesti ja nopeasti.”

Antti Kuivalaisen ja Jansku Tanskasen ohjaama Värinvaihtaja-video on parhaillaan katsottavissa Svart Recordsin YouTube-kanavalla. Se sijoittui toiseksi uusimmassa Levyraati-ohjelmassa, jonka voit katsoa MTV3 Katsomo-palvelussa.

Lisää luettavaa