Jalkapallon EM-kisat alkavat – kotimaiset räppärit paljastavat suosikkinsa ja antavat vetovinkkejä

Jalkapallon EM-kisat alkavat Ranskassa 10. kesäkuuta ja uusi Euroopan mestari kruunataan 10. heinäkuuta. Huomisesta eteenpäin saamme siis nauttia huippujalkapallosta kokonaisen kuukauden ajan.

Kisat koskettavat myös musiikkielämän puolella, sillä huudireppauksen lisäksi useat räppärit tunnustavat myös urheilujoukkueiden värejä. Jalkapallon EM-kisat saavat tosin myös hyvän päivän penkkiurheilijat liikenteeseen. Teimme kyselykierroksen, jossa kysyimme sekä koviksi futisfaneiksi tietämiltämme että muutamalta mielipideautomaattina toimivalta räppäriltä suosikkimaajoukkuetta ja kommenttia alkavista kisoista.

Tunteenpaloa ja vetovinkkejä tarjoavat JVG:n Jare, Tommy Lindgren, Avionin Prinssi, Chyde, Stepa, Spekti, Musta Barbaari, Alamaa, Solonen, Pono ja Töölön Ketterän Matti 8.

Jare (JVG)
”Italia on ollut pikkukundista asti suosikkijoukkue. Vieläkin muistuu mieleen 94 MM-kisojen finaalin pilkkuskaba Brasiliaa vastaan, kun mun lempparipelaaja Baggio veti yli ja Italia hävis. Kyyneleet virtas! Ois kans siisti nähdä, jos isäntämaa Ranska pärjäis. Sama homma Englannin kaa. Pitkästä aikaa tuntuu, että Englanti voi mennä pitkälle!”

Tommy Lindgren
”Kannatan Italiaa, koska valitsin sen Meksikon 1986 MM-kisojen aikaan yhdeksänvuotiaana. Tietty tekisi mieli vaihtaa se näissä kisoissa Islantiin tai jopa Ruotsiin, mutta ei niin saa tehdä. Ei vaikka kentällä olisi 11 Marco Materazzia. Eikä nytkään, vaikka Conte ei ottanut mukaan Pirloa ja vaikka usko Azzurrin menestykseen on melko lailla olematon. Gigi Buffon on maailman paras ja kaunein maalivahti, ja uuden sukupolven starat – Zaza, El Shaarawy, Florenzi ja niin edelleen – pystyvät parhaimmillaan mihin tahansa. Kahdeksan joukkoon pääsevät, jos oikein hyvin käy niin välieriin asti.”

”Mestari on Saksa tai Ranska. Niin ja Islannin bandwagonissa joka tapauksessa!”

Avionin Prinssi
”Kannatan Englantia. Ihan vaan puhtaasti siitä syystä, että kun junnuna tuli pelattua futista, oli se Hollanin lisäksi suosikkijengini.”

Chyde
”Ranskaa oon aikojen saatossa sekä vihannut että rakastanut. Se saattais olla tällä kertaa yksi suosikki, tai ainakin pitkälle menevä jengi. Mulla Ranskaan liittyy paljon vanhoja siteentapasia, ja lisäks veikkaan että musamaku saattais kisajoukkueista mennä eniten yksiin niiden kanssa.”

”Kroatian, tai jopa Ruotsin menestys ei sekään ois mulle vastenmielistä. John Guidettin räppejä voittojen jälkeen ois jees kuulla. Belgia saattaa olla kova, mutta niiden hype on jo vähän rasittavaa. Se taitaa toki olla ainoo noista maajoukkueista Ruotsin lisäks, jonka oon nähny livenä – olin paikalla silloin kun toi huuhkaja-hassuttelu syntyi Olympiastadionilla.”

”Mä oon todella paatunut penkkiurheilija, nimenomaan futiksen suhteen. Samaan aikaan en oikeastaan missään lajissa niinkään diggaile maajoukkueita, vaan seuroja. Siksikin toivon että Arsenal voittaa Euroopan mestaruuden. Tai sitte Jack Wilshere soolona Englannille. Odotan kisoja ehkä eniten just siks, että kerrankin en ole sitoutunut minkään joukkueen kannattajaksi, vaan pääsen kattomaan futista.”

Stepa
”Laitan kahden euron panoksen Englannille. En tiedä miksi, sillä Englannin päävalmentaja ei ole kummoinen ja pelaajatkin ovat huonoja. Englanti on ikuinen alisuorittaja niin ehkä tuo altavastaaja asetelma on se, mikä minua lopulta viehättää. Myös pohjoismaita symppaan.”

Spekti
”Silloin kun omat jengit, HJK tai Suomi, ei pelaa, oon jostain syystä melkeinpä aina altavastaajan puolella. Esimerkiksi Leicesterin tän vuoden valioliigamestaruus on musta ihan mieletön tarina. Samaten Kreikan EM-voitto 2004, vaikka he pelasivatkin melko kauheeta futista. Muun muassa näistä syistä mun fanituksen kohteet on näissä kisoissa Islanti ja Ruotsi. Jälkimmäinen tosin myös Zlatanin takia. Kisathan ylipäänsä on kuukaus silkkaa futiksen riemua, ja aionkin kattoo kaikki matsit mitä vain suinkin pystyn!”

Musta Barbaari
”Ruotsi, koska Zlatan Ibrahimovic on päällikkö. Ja lisäksi, koska Ruotsi on tuossa lähellä, että jos se sattuu voittamaan, niin joen toiselle puolelle pääsee nopeasti kokemaan kansanjuhlaa.”

Alamaa
”Oma suosikki näissä kisoissa on Kroatia. Toivon yllätyksiä ja uskon että Kroatia voi mennä ihan loppuun asti. Paljon laadukkaita pelaajia joukkue täynnä. Ivan Perisic tulee iskemään tärkeät maalit ja erityisesti nautin Luka Modricin pelaamisesta. Kunhan saavat vain kunnon hengen päälle niin ihan hyvin näkisin finaalissa. Paljon on jännitettävää. Esimerkiksi Englannin pelit sekä tietysti odotan kovasti myös Ruotsin otteita! Zlatan osaa aina viihdyttää pelissä kuin pelissä. Hieno kesä tulossa!”

Solonen
”Englanti. Oon seurannut Valioliigaa ysärin puolesta välistä asti joten siitä se varmasti tulee. MM-kisoissa kannatan aina Brasiliaa… siis jos Suomi ei ole mukana!”

Pono
”Oma suosikkijoukkue on Espanja. Tein ensimmäisen reissuni Madridiin vuonna 1998 ja jäin samantien koukkuun kaupunkiin sekä sen työväenluokkaiseen joukkueeseen Atletico Madridiin. Tämän myötä myös jalkapallon arvokisoissa olen maajoukkuetasolla päätynyt kannattamaan Espanjaa. En voi silti väittää ettenkö hieman symppaisi ja toivoisi myös menestystä länsinaapurillemme Ruotsille näissäkin kisoissa. Uskon että kisoista tulee jälleen erittäin kovatasoiset ja meitä futisromantikkoja hellitään seuraavan kuukauden ajan hienoilla matseilla. Börstat kylmään ja tsiigamaan!”

Matti 8 (Töölön Ketterä)
”Vaikka jalkapallon seuraaminen keskittyy meillä lähinnä Veikkausliigaan, niin ekaa kertaa laajennetuissa EM-kisoissa on paljon mielenkiintoista seurattavaa. Zlatanin kenties viimeiset arvokisat, jatkuuko Islannin voittokulku myös kisoissa, onko Espanja toipunut MM-kisojen mahalaskusta, onko Saksalla vielä krapula, miten pärjää Italia, pelaako Ranska yhtä hyvin kuin viimeks kotikisoissa? Pelaajista tarkkailussa Zlatan, Mario Gomez, Emre Mor ja joukkueista Islanti, Italia ja Englanti.”