Jättihitin syntyminen oli pienestä kiinni – ”olin lähellä ottaa nokoset”

Joku voisi tosin sanoa, että olisi saanut jatkaa nokosiaan. Me emme sano.

Youtube

Lukas Graham, Grammy-ehdokas ja Ruisrockissa viime kesänä esiintynyt kultakurkkuisella laulajalla varustettu tanskalainen pop-yhtye, joka hallitsee hittibiisien tekemisen jalon taidon. Erikoinen puoli asiassa on se, että kaikista suurin hitti 7 Years oli lähellä olla toteutumatta.

Yhtyeen nokkamies Lukas Forchhammer kertoo Genius-sivuston haastattelussa mielenkiintoisen lisätiedon mainitun kappaleen syntymästä. Laulaja oli kyllästynyt studiossa olleisiin henkilöihin ja oli käyttäytynyt omasta mielestään kuin kusipää.

Forchhammer oli teatraalisesti mennyt makaamaan sohvalle sillä agendalla, että nyt skipataan musisoinnit ja mennään nokosille. Eräs tuottaja oli kuitenkin pilannut tämän ilon ja alkanut soittamaan samaisessa huoneessa levännyttä pianoa. Kuin taikaiskusta tuottaja oli soittanut juuri oikeita säveliä ja Lukas nousi sohvalta suuren inspiraation vallassa. Tämän jälkeen alkoi armoton hinkkaaminen ja lopulta kappale päätyi levylle asti.

Jälkeenpäin on tapahtunut hurjia. Sen lisäksi, että yhtye pääsi esiintymään Turkuun niin plakkarissa on miljoonia striimauksia, Grammy-ehdokkuus vuoden parhaasta kappaleesta ja tietysti samalla maailmanlaajuinen suosio.

Tarinan opetus olkoon se, että jos satut pahoittamaan mielesi studiolla, niin kannattaa hetkeksi nukkumaan. Kenties joku inspiroi sinua säveltämään jättihitin.

Tsekkaa mainittu haastattelu alta, sen alta löydät tämän miltei ohi nukutun kappaleen musiikkivideon.