Jättimäiset kesäfestivaalit nokkapokkasilla Helsingissä: ”Meille tuli täysin puskista tieto”

Sideways ei ollut tietoinen Helsinki City -festivaalista.

15.05.2024

Sideways-festivaalia vietetään Helsingissä 13.–15. päivä kesäkuuta Helsingissä. Maaliskuussa uutisoimme muun muassa täällä, että Bolt-areenalle ja sen ympäristöön nousee samalle viikolle Helsinki City Festival -niminen festivaali.

Sideways on profiloitunut indieartistien ja vaihtoehtoisemman musiikin festivaaliksi. Helsinki City Festivaleilla esiintyy Nylon Beatin lisäksi esimerkiksi monia 1990-luvun suosikkeja.

Nyt Sidewaysin Facebook-sivuilla eräs käyttäjä ihmetteli aikataulujulkistuksen yhteydessä, että viime vuonna mainiosti toiminutta Sahara-lavaa ei ole Sideways-festivaaleilla lainkaan. Sideways-festivaaleilta todetaan, että lavaa ei voitu pystyttää Helsinki City Festivalin takia.

Sideways toteaa asiasta seuraavaa:

”Maaliskuun alussa meille tuli täysin puskista tieto naapuriimme ja samalle viikonlopulle tulevasta uudesta Helsinki City Festivalista. Saamiemme infojen mukaan yksi festivaalin lavoista olisi sijoittumassa aivan Sahara-lavamme läheisyyteen. Äänentoistonkaan näkökulmasta näiden kahden lavan toteuttaminen viereisillä alueilla samanaikaisesti ei ole järkevästi mahdollista. Meille on tärkeää varmistaa, ettemme pilaa yleisömme tai artistiemme keikkakokemuksia ja siksi jouduimme valitettavasti tiputtamaan Saharan pois. Tämän hetken tietojen mukaan Helsinki City Festivalin ei pitäisi vaikuttaa muutoin Sidewaysin järjestelyihin esimerkiksi alueemme ulkopuolelta kantautuvien äänien muodossa.”

Sidewaysin aikataulut pääset katsomaan täältä.

Helsinki City Festivalin Facebook-sivut löydät puolestaan täältä.

Lisää luettavaa