Jay-Z julkaisi uuden levyn – sivaltaa kappaleella Kanye Westiä?

Räppäreillä on ongelmia.

Jay Z

Jay-Z julkaisi uuden 4:44-levyn perjantaina 30. kesäkuuta. Levy on toistaiseksi kuultavissa vain suoratoistopalvelu Tidalista, mutta on huhujen mukaan saapumassa fyysiseen jakeluun tai vähintäänkin kuultavaksi myös muihin palveluihin.

Levy on No I.D. -tuotantoa ja sisältää kymmenen kappaletta. Levyllä vierailevat Jay-Z:n äiti Gloria Carter, Beyoncé, Frank Ocean ja Damian Marley.

Yhdysvaltalaismediat ovat heti levyn ilmestymisen jälkeen spekuloineet sivaltaako Jay-Z Kanye Westin suuntaan levyn avaavalla Kill JAY Z -kappaleella.

Kanye Westillä on ollut yllättävänkin suuri vaikutus Jay-Z:n urassa. West oli tuottamassa Blueprint-albumia, joka on yksi Jay-Z:n uran tärkeimmistä albumeista. Tämän lisäksi räppärit ovat julkaisseet yhteislevyn Watch the Throne ja vetäneet myös yhteiskiertueen.

Riitely on kuitenkin kestänyt jo useamman vuoden ja se on näkynyt muun muassa siten, ettei Jay-Z saapunut lainkaan Kanye Westin häihin. Viime vuonna Kanye West hyökkäsi verbaalisesti Jay-Z:n kimppuun lavalla. Pian tämän jälkeen Kanye West joutui hoitoon psykoosin takia.

Uudella levyllä Jay-Z räppää miten tietää, että monet ovat pettäneet Kanyen, mutta hänen käytöksensä ei ole siltikään normaalia. Samalla Jay-Z ihmettelee miten hän antoi Kanye Westille Tidalissa pysymisen vuoksi 20 miljoonaa dollaria, kun Kanye West ”antoi” hänelle 20 minuuttia lavalla.

Tällä lainilla ”Hova” viittaa juuri viime marraskuisiin tapahtumiin. Jay-Z myös räppää, että jos kaikki ovat Kanyen mielestä hulluja, niin hän itse on täysi sekopää.

Myös Kanye West on viitannut mainittuun 20 miljoonaan dollariin omalla Saint Pablo -kappaleellaan. Biisillä Kanye vihjaili miten ottaisi vastaan Apple Musicin 100 miljoonan dollarin tarjouksen ja antaisi 20 miljoonaa dollaria takaisin Jay-Z:lle. Tätä ei kuitenkaan ole vielä tapahtunut ja jää nähtäväksi, korjaantuuko räppäreiden välit lainkaan tulevina viikkoina.

Tsekauta levy alta. Sen alta löydät jutussa mainitun Saint Pablo -kappaleen.