Jenkkiräppärin tappaja tuomittiin 60 vuoden vankeuteen

NIpsey Husslen murhaaja sai kovan tuomion.

23.02.2023

Jenkkiräppäri Nipsey Husslea ammuttiin yli kymmenen kertaa 31. maaliskuuta 2019 Marathon Clothing -liikkeensä ulkopuolella sattuneessa välikohtauksessa. Hän oli kuollessaan 33-vuotias. Ammuskelussa loukkaantui myös kaksi muuta ihmistä.

Nyt Husslea ampunut Eric R. Holder Jr. on tuomittu vähintään 60 vuoden vankeusrangaistukseen.

Ennen kuolemaansa Hussle oli tehnyt yhteistyötä Los Angelesin poliisin kanssa. Tarkoituksena hänellä oli vähentää jengiväkivaltaa alueella, jolla hän oli kasvanut ja missä hänet lopulta tapettiin. Hussle ja Holder Jr. olivat olleet nuorempana ystäviä. Kohtalokkaana päivänä he olivat tavanneet toisensa Marthan Clothing -liikkeen ulkopuolella. Puolustusasianajaja yritti lyhentää tuomiota kertomalla, miten Holder Jr. oli ollut tunnekuohun vallassa, sillä Holder Jr. oli luullut Husslen vasikoivan tuttujaan poliisille.

Nipsey Hussle oli Grammy-ehdokkaana ollut räppäri ja kahden lapsen isä, joka työskenteli yhteisönsä eteen muun muassa perustamalla yrityksiä ja työllistämällä paikallisia. Hussle julkaisi urallaan vain yhden albumin. Vuosien varrella hän julkaisi kuitenkin kymmeniä singlejä ja lukemattomia mixtapeja, ja teki yhteistyötä Draken ja Snoop Doggin kaltaisten supertähtien kanssa.

Lisää luettavaa