Joe Rogan poisti itse yli 70 jaksoa Spotifysta – Daniel Ek pohtii alustansa asemaa, panostaa ”keskustelun moninaistamiseen”

Spotifyn perustaja lähetti alaisilleen sähköpostin, jossa avataan Rogan-kohun uusia käänteitä.

07.02.2022

Spotifyn perustaja ja omistaja Daniel Ek on lähettänyt työntekijöilleen sähköpostin, jossa avaa käynnissä olevan keskustelun uusimpia käänteitä.

Mistä on kyse? Neil Young poisti musiikkinsa Spotifysta, koska hänen mukaansa Joe Rogan levittää vaarallista disinformaatiota podcastissaan. Spotify reagoi lisäämällä sisältövaroitukset tiettyihin koronavirukseen liittyviin sisältöihin ja julkaisi säännöt alustalleen. Yli 70 Roganin podcastin jaksoa katosi palvelusta ja Rogan julkaisi videon, jolla pahoitteli rasistista kielenkäyttöään.

Ek kirjoittaa käyneensä Roganin ja hänen tiiminsä kanssa keskusteluita, joiden tuloksena Rogan itse on päättänyt jaksojen poistamisesta. ”Vaikka tuomitsen jyrkästi Joen sanomiset ja olen samaa mieltä jaksojen poistosta, ymmärrän, että jotkut tahtovat lisää”, Ek kirjoittaa.

”Haluan tehdä tämän selväksi: en usko, että Joen hiljentäminen on vastaus. Meillä pitäisi olla selkeät säännöt sisällön suhteen, ja kun niitä rikotaan, ryhdymme asianmukaisiin täytäntöönpanotoimiin. Mutta erilaisten äänien hiljentäminen on kalteva pinta. Kriittinen ajattelu ja avoin debatti ovat kehityksen edellytys.”

Ek pyrki jälleen alleviivaamaan, että vaikka The Joe Rogan Experience -podcastia julkaistaan yksinoikeudella Spotifyssa, Spotify ei ole sen julkaisija. Hän kirjoittaa ymmärtävänsä myös sitä näkökulmaa, että he olisivat.

”Olen pohtinut, miten tämä näkemys saataisiin kohtaamaan meidän arvojemme kanssa.”

Ek kirjoittaa, että tästä syystä Spotify tekee 100 miljoonan dollarin ylimääräisen investoinnin ”marginalisoitujen ryhmien” musiikin lisensoimiseen, kehitykseen ja markkinointiin. Tätä Ek ei mailissaan avaa toistaiseksi tarkemmin.

”Uskon, että moninaisemmat äänet moninaisimmista aiheista kehittävät keskustelua.”

Lisää luettavaa