Joni Mitchell soitti todellisen yllätyskeikan folkfestivaaleilla – artistin ensimmäinen täysimittainen esiintyminen 22 vuoteen

Mitchell on esiintynyt viime vuosikymmeninä vain harvoin ja lyhyesti.

Kanadalainen laulaja-lauluntekijä Joni Mitchell esiintyi eilen hyvin harvinaislaatuisissa merkeissä.

Folk rock -legenda nähtiin yllättäen osana Newport Folk Festival -tapahtumaa. Mitchell esiintyi countrymuusikko Brandi Carlilen ja mittavan taustabändin kanssa. Kyseessä oli ilmeisesti salakeikka, sillä samalle ohjelmapaikalle oli merkitty alun perin Coyote Jam -niminen tuntematon yhtye.

Tapahtumasta kuvattujen videoiden perusteella hyväkuntoiselta ja iloiselta vaikuttava Mitchell esiintyi muiden muusikoiden tapaan enimmäkseen istuen, mutta nousi soittamaan ainakin yhden kitarasoolon. Mitchell oli silminnähden huvittunut ja ehkä yllättynytkin valtavista suosionosoituksista, jotka seuraavat tämän jokaista soolona esittämää osuutta.

Keikalla kuultiin 13 biisiä, joista suurin osa oli Mitchellin omaa tuotantoa. Konsertti oli artistin ensimmäinen täysimittainen esiintyminen peräti 22 vuoteen. Sen jälkeen Mitchell on esiintynyt vain hyvin harvoin ja pienesti vuosina 2002, 2013 ja alkuvuodesta 2022. Näillä keikoilla artisti on esittänyt vain muutamia kappaleita.

Joni Mitchell osallistui alkuvuodesta Neil Youngin Spotify-boikottiin kollegansa tukemisen hengessä, ja veti tuotantonsa pois suoratoistopalvelusta. Muutamaa livelevyä lukuunottamatta Mitchellin musiikkia ei löydy Spotifysta vieläkään.

Katso tapahtumasta kuvattuja videoita alta.

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Lisää luettavaa