Paniko Neil Young lumipalloefektin liikkeelle? Joni Mitchell ilmoitti poistavansa musiikkinsa Spotifysta

Neil Young sai seuraajan.

29.01.2022

Legendaarinen Joni Mitchell on julkaissut tiedotteen, jossa kertoo ottavansa musiikkinsa pois suoratoistopalvelu Spotifysta solidaarisuudesta Neil Youngia kohtaan.

Tapahtumat juontavat juurensa ultimaatumiin, jonka Young langetti Spotifylle. Rumban Jarkko Fräntilä kertoi jutussaan taannoin näin:

”Alkuviikosta Neil Young julkaisi verkkosivuillaan avoimen kirjeen. Kirjeessään Young kertoi, että haluaa vetää musiikkinsa pois kokonaan Spotifystä, mikäli suoratoistopalvelu ei paranna tapojaan ja ehkäise jatkossa väärän tiedon leviämistä ahkerammin.”

Nimeltä mainittiin maailman suosituimpiin podcast-juontajiin lukeutuva Joe Rogan.

Tapaus herätti suuresti polemiikkia ja sosiaalisen median perusteella moni on vaihtanut tai ainakin harkinnut suoratoistopalvelun vaihtamista johonkin toiseen.

Nyt Youngin puolelle on asettunut julkisesti siis Joni Mitchell, joka osoitti tiedotteessaan tukensa myös tiedeyhteisöille ympäri maailman.

Jää nähtäväksi käynnistikö Neil Young lumipalloefektin ja katsooko kenties jotkut nuoremman sukupolven nimekkäät artistit tarpeelliseksi reagoida asiaan.

Spotify hankki Roganin podcast-ohjelman itselleen peräti sadalla miljoonalla dollarilla. Tästä voinee vetää johtopäätöksen ettei Spotify nyt aivan vielä Neil Youngin takia lähde ohjelmaa vielä poistamaan. Young kun ei välttämättä ole sitä musiikkia, jota kulutettaisiin pelkkien suoratoistojen kautta.

Saanee sitten nähdä muuttuuko ääni kellossa mikäli miljardistriimejä nakuttavat artistit päättäisivät vaihtaa maisemaa.

Lue Mitchellin ulostulo täältä.

YouTube video

Lisää luettavaa