Neil Young yritti kiristää Spotifyä – nyt legendan musiikki poistettiin kokonaan suoratoistopalvelusta

Youngin uhkailu ei onnistunut.

Alkuviikosta Neil Young julkaisi verkkosivuillaan avoimen kirjeen. Kirjeessään Young kertoi, että haluaa vetää musiikkinsa pois kokonaan Spotifystä, mikäli suoratoistopalvelu ei paranna tapojaan ja ehkäise jatkossa väärän tiedon leviämistä ahkerammin.

Nimeltä Young mainitsi Joe Roganin. Rogan nostatti kohun viime joulukuussa, kun hänellä oli vieraana Robert Malone -niminen virologi (ihan oikea, ei vessanpönttöistumis-kurssin käynyt). Malonen kommenttien sanotaan olleen valheellisia, ja muutama viikko sitten peräti 270 tutkijaa, lääkäriä ja professoria kirjoitti vetoomuksen, jossa Spotifyn toivottiin reagoivan podcastin valheellisiin väitteisiin.

Young kertoi avoimessa kirjeessään, että Spotifyn on valittava joko Rogan tai hänet. Nyt Youngin tuotanto on poistunut Spotifyn valikoimista kahta livelevyä lukuun ottamatta, joten suoratoistojätin valinta näyttää tulleen selväksi.

Spotifyn edustaja kertoi, miten he ovat poistaneet yli 20 000 covidiin liittyvää podcast-jaksoa valheellisten tietojen takia sitten pandemian alun. Spotyltä kerrotaan, että heidän pitää tasapainoilla sananvapauden ja kuulijoiden turvallisuuden välillä, ja että Young on enemmän kuin tervetullut palaamaan suoratoistopalvelun valikoimiin heti, kun hän vain näin haluaa tehdä.

Spotify maksoi vuonna 2020 100 miljoonaa dollaria siitä, että sai Joe Roganin podcastin itselleen. Ihan helpolla Spotify ei luultavasti suurinta podcast-tähteään vastaan poikkipuolisia sanoja esittämään.

Lisää luettavaa