Jonne Vaattovaara oli pitkän linjan rap-artisti, joka menehtyi vuonna 2022 vain 38-vuotiaana – nyt ilmestyi postuumi single

Kaunis kappale.

08.01.2024

Perjantaina julkaistiin 1Jonnen (oikealta nimeltään Jonne Vaattovaara) single Yhtä pysyvää.

Kappale on ennakkomaistainen 1Jonnen maaliskuussa postuumista julkaistavalta albumilta. Jonne Vaattovaara oli pitkän linjan rap-artisti, joka menehtyi syksyllä 2022 vain 38-vuotiaana. Singlen julkaisupäivä virallinen 4. päivä tammikuuta 2024 olisi ollut artistin 40-vuotispäivä.

Vaattovaara oli rap-artisti, laulaja, säveltäjä, sanoittaja, soittaja ja runoilija. Kipinän musiikkiin artisti sai jo varhaisessa lapsuudessaan kasvaessaan musikaalisessa perheessä. Hän aloitti musiikillisen taipaleensa soittaen viulua, saksofonia ja kitaraa. Myöhemmin kuvioon astui rap-musiikki, jonka myötä syntyi Liigalaiska ja myöhemmin rap- sekä bändikokoonpano Vitun Kova Ääni sekä TMNPK yhdessä artistin Lauri Avaruudesta kanssa. Tärkeä artistiprojekti oli myös Assar Vienola, jonka myötä Jonne alkoi laulaa enemmän, kuten myös säveltää ja sanoittaa kappaleita itsensä laulettavaksi. Laulu avasi Jonnen herkempää puolta, joka oli oleellinen pala myös tulevan 1Jonne-projektin kannalta.

Kipinä 1Jonne-albumin teolle syntyi demosta, jota seurasi nopealla tahdilla useita lisää. 1Jonne-projekti muodostui artistille erityisen merkitykselliseksi ja poisti säveltämisen ja sanoittamisen saralla kaikki viimeisetkin rajoitteet. Vaattovaara kasvoi projektin aikana ymmärtämään ja hyväksymään itsensä juuri sellaisena kuin on.

Kuuntele kappale alta.

Lisää luettavaa