Jori Sjöroos sävelsi musiikkia Tom of Finland -musikaaliin – kuuntele riemukas maistiaiskappale!

20.01.2017

27. tammikuuta Turun kaupunginteatterin Logomo-näyttämöllä ensi-iltansa saa Tom of Finland -musikaali. Maailmankuulusta kuvataiteilijasta Touko “Tom Of Finland” Laaksosesta kertovan esityksen musiikin on säveltänyt Jori Sjöroos yhdessä kapellimestari Jussi Vahvaselän kanssa. Musikaalin libreton on kirjoittanut näytelmäkirjailija Tuomas Parkkinen ja sen ohjaa Reija Wäre.

Tänään julkaistiin digisinglenä ote Sjöroosin ja Vahvaselän musikaaliin säveltämästä musiikista. Glad To Be Gay -niminen diskoiloittelu sijoittuu esityksen loppupuolelle, ja rytmittää kohtausta, jossa Touko Laaksonen saapuu ensimmäistä kertaa Kaliforniaan osallistuakseen juhliin, jotka ovat järjestetty hänen kunniakseen, kerrotaan Turun kaupunginteatterin sivuilla julkaistussa jutussa.

Magenta Skycodesta, PMMP:n taustalta ja sooloprojektistaan Rooxxista tuttu Jori Sjöroos on viime aikoina tehnyt musikaalin lisäksi paljon töitä elokuvamusiikin parissa. Sjöroos sävelsi musiikin Selma Vilhusen Tyttö nimeltä Varpu -elokuvaan yhdessä elokuvassa näyttelevän Paula Vesalan kanssa. Sjöroos ja Vesala ovat myös työstäneet kappaleita tänä vuonna ilmestyviin uusiin Muumi– ja Tuntematon Sotilas -filmatisointeihin.

Ai niin, musikaalissa esitettävä Glad To Be Gay -kappale ei ole sama kappale kuin Tom Robinson Bandin samanniminen protestilaulu.

Lisää luettavaa