Joulu on virallisesti alkanut: Michael Bublé tekee paluun Suomen viralliselle albumilistalle

Behm palaa listaykköseksi. Mariska on edustettuna peräti kahden levyn voimin. Ellinoora debytoi singlelistalla Vain elämää -biisien seassa.

Sami Turunen

Selkeät joulunajan merkit ovat nyt ilmassa. Michael Bublén joululevy palaa Suomen viralliselle albumilistalle. Christmas löytyy listan sijalta 29 ja mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, se kirittää juoksuaan vuodenvaihteeseen saakka. Levy julkaistiin vuonna 2011 ja se on palannut albumilistalle joulun lähestyessä jokaisena vuonna siitä asti, paitsi vuonna 2013.

Se ei suinkaan ole ainoa joululevy albumilistalla: Sian Everyday Is Christmas palaa niin ikään listalle ja löytyy sijalta 37. Tämä albumi julkaistiin 2017 ja on palannut jouluksi hätyyttelemään listan kärkeä joka vuosi. Jäämme odottelemaan, millaiseksi mittelöksi joulukuu menee Bublén ja Sian välillä.

Albumilistalta löytyy myös kolmas joululevy, ja se on uutuusalbumi. Mariskan Navidadii debytoi listan sijalla 43. Mariskan vuosi sitten julkaistu Mariska palaa listalle (22. sija).

Behm palaa albumilistan ykköseksi levyllään Draaman kaari viehättää. Artistin debyyttialbumi on ollut listalla nyt 10 viikkoa, ja niistä se on viettänyt kärjessä seitsemän.

Pyöreitä listaviikkoja tuli täyteen myös Harry Stylesin Fine Linelle (50 viikkoa listalla, 18. sija), Juice Wrldin Legends Never Dielle (20 viikkoa, 36. sija), Rammsteinin Rammsteinille (80 viikkoa, 38. sija), Mouhouksen I Hate Mouhoukselle (40 viikkoa, 40. sija) ja Keko Salatan Laulajan näköiselle miehelle (80 viikkoa, 47. sija).

Mariskan joululevyn lisäksi muut uutuusalbumit ovat BTS:n Be (2.), Iron Maidenin Nights of the Dead, Legacy of the Beast: Live in Mexico City (6.), Dark Tranquillityn Moment (9.), Pink Floydin Delicate Sound of Thunder -livealbumin uusiopainos (16.), Steve ’n’ Seagullsin Another Miracle (17.), Nick Caven Idiot Prayer (24.) ja Ismo Alangon Kun Suomi putos puusta -uusintapainos (42.).

Singlelistalla Vain elämää -ohjelman viimeisin kausi dominoi. Listalta löytyvät Jannika B:n Pyyntö (1.), Herra Ylpön ja Yeboyahin Minä liityin sinuun (7.), Stigin Kuningaskobra (9.), Kukkurukuu feat. Yona (10.), Pienen pojan elämää (11.) ja Reino Nordinin Älä peitä mun aurinkoo (18.).

Ellinooran Dinosauruksii debytoi sijalla 6 ja Pyrythekidin, Axel Kalan ja Gettomasan Epäkohtelias sijalla 19.