Joulukuussa jazzataan taas – We Jazz tuo Helsinkiin muun muassa Mark Turnerin ja Huntsvillen

We Jazz järjestetään neljännen kerran.

07.09.2016

We Jazz 2016 vietetään 4.–11. joulukuuta. Tämän vuotinen We Jazz on jo neljäs laatuaan. Tällä kertaa Helsinkiin tuodaan muun muassa yhdysvaltalainen Mark Turner Quartet. Kvartetissa saksofonisti Turnerin lisäksi ovat trumpetisti Avishai Cohen, basisti Joe Martin ja rumpali Damion Reid.

Paljon erikoista ohjelmaa on muutoinkin, joista mainittakoon esimerkiksi saksofonisti Timo Lassyn ja saksalaistrumpetisti Sebastian Studnitzkyn suomalais-saksalainen Berlin X Helsinki Ensemble. Berlin x Helsinki Ensemble on toteutettu yhdessä berliiniläisen jazz-festivaali XJazzin kanssa.

Yhdysvaltalainen saksofonisti Logan Richardson muodostaa yhdessä basisti Antti Lötjösen ja rumpali Teppo Mäkysen kanssa Dunstan-trion.

Ulkomaista osaamista edustavat myös Amok Amor, Lucia Cadotsch, sekä Huntsville. Kahdeksanpäiväiseksi laajentuneella festivaalilla nähdäänkin paljon kotimaisia jazz-nimiä. Osa näistä konserteista toimii myös levyjulkkareina, kun esimerkiksi Oddarrang ja Mikko Innanen 10+ juhlistavat festivaaleilla uusia julkaisujaan.

Pelkkään musiikkiin ei silti jäädä. Festivaalilla on mahdollista päästä myös kuulemaan otteita tapahtuman suojelijana toimivan M.A. Nummisen kirjasta Jazzin Meining. M.A. Numminen toimii itse lukijana. Ohjelmistossa on myös ensimmäistä kertaa elokuva, Sun Ra:n maailmaa avaava Space Is the Place.

Itsenäisyyspäivää on mahdollisuus viettää Lapinlahden Lähteen itsenäisyyspäivän iltapäivävastaanotolla, jossa nähdään We Jazz Juhlakombon esitys. Juhlakombon koostumus julkistetaan myöhemmin. Vastaanotolle on vapaa pääsy.

Tarkka ohjelma löytyy täältä.

Lisää luettavaa