”Junttiräpin kuninkaat tulee Helsingistä”, julistaa Teflon Brothers uutuusalbumillaan

Uutta Teflon Brothersia.

26.06.2021

Teflon Brothers julkaisi juhannuksena kuudennen albuminsa. Jos Iso hätä -mixtape lasketaan mukaan, kyseessä on jo kokoonpanon seitsemäs julkaisu. Ehkä hivenen yllättäenkin kyseessä on yhtyeen ensimmäinen levy neljään vuoteen. Siinä mielessä yllättävää, että bändi on jatkuvasti esillä. Viimeksi kilpaillen Uuden musiikin kilpailussa, tullen toiseksi Blind Channelin jälkeen.

Uusi levy on nimeltään Loppuunmyyty – tiettävästi se ei kuitenkaan ole vihjaus lopetusaikeista. Biisejä albumilta löytyy 10 ja niistä etukäteen on julkaistu singleinä puolet.

Pitkälti albumi jatkaa tuttua Teflon-kaavaa: tarttuvia biittejä ja hämmästyttäviä lyriikoita. Levyn avaavalla Ilmastonmuutos-biisillä ei räpätä ilmastonmuutoksesta, vaan ilmastolla tarkoitetaan rap-ilmastoa. Tarkemmin sanottuna junttirap-ilmastoa. Kappaleella Teflonit julistaa, kuinka ”junttiräpin kuninkaat tulee Helsingistä” ja kaikki kilpailijat ovat pellejä.

Energisen Mikä tää place -biisin kertoja taas vaikuttaisi olevan jokseenkin aggressiivinen tapaus, joka haluaa bilettää, halusi muut tai ei. Aihepiirejä lähestytään kuitenkin pilke silmäkulmassa, kuten ”teflareilla” on tapana.

Kenties parhaiten tätä Teflon-kaavaa kuullaan Hyvä jäbä kun oppii tuntee -biisillä. Kappaleella räpätään yksinäisestä miehestä, siten että kolmikko kertoo tarinaa omista näkökulmistaan kertojahahmon pysyen kutakuinkin samana. Samalla biisi on tarttuva ja sitä täydentää Liemisen kertosäe ja adlibit. Vähän kuin Zen Cafen Mies, jonka ympäriltä tuolit viedään, mutta Teflonien rosoisella tyylillä.

Koko levy löytyy suoratoistopalveluista, tsekkaa alta kolme näytettä.Lisää luettavaa