JVG luo nahkansa: tässähän alkaa olla täysiverinen suomirockbändi

Alma vieraili JVG-klassikolla, kun yhtye esitti uusia sovituksia vanhoista biiseistä ja yhden upouuden kappaleen.

16.02.2022

JVG:n uudet livesovitukset vievät yhtyettä rap- ja pop-musiikista aivan rehellisen suomirockin tontille. Tämä on luonnollinen kehityskaari, jonka alun voi paikantaa Ikuisen vapun tietämille: orgaaniset elementit lisääntyivät, nuotiokitaraa harjattiin.

Ylex:n Otto-videosarjan uusimmassa jaksossa JVG:n bändinä soittaa tuottajamaestrot Eppu Kosonen ja Antti Riihimäki sekä Niko Karlsson. Viime kesänä julkaistu Liike on lääke -kappaleen The Verve -sample on edelleen huomiota herättävä elementti, mutta sen lisäksi bändin soittoa on viety entisestään 90-luvun britti-electronican suuntaan, joku Fatboy Slim ei ole kaukaa haettu referenssi.

Vartin mittainen liveveto alkaa JVG:n ensimmäisen singlen, Epoo-biisin minimalistisella ja jopa hypnoottisella versiolla. Sen jälkeen kuullaan akustisella kitaralla kulkeva ja Pessan soittaman melankolisen trumpetin sävyttämä Pojatkin itkee -kappaleen ensiesitys. Biisillä räpätään tunteista, niistä puhumisesta ja niiden näyttämisen vaikeudesta. Jaren ja VilleGallen säkeistöjen jälkeen vierailijana kuullaan aivan elementissään olevalta Lauri Haavilta juuri niin laurihaavmainen verse kuin sopii odottaa.

Video päättyy Hehkuu-hitin versioon, joka taiteilee juustoisuuden ja koskettavuuden rajapinnalla. Alman kiinnittäminen alun perin Teemu Brunilan laulamaan kertosäkeeseen ja Johanna Juholan nostalgisesti soiva haitari ovat täysin häpeilemättömiä osoituksia siitä, että nyt tiedetään mistä naruista vedetään: kylmikset tilattu.

Katso veto alta.

Lisää luettavaa