Kahdeksan kuolonuhria vaatineen festivaalitragedian tutkimukset jatkuvat – Travis Scott ja Drake haastettu oikeuteen

Tragediaa tutkitaan.

Viikonloppuna kahdeksan ihmistä kuoli ja lukemattomia loukkaantui Astroworld-festivaaleilla Houstonissa. Kerroimme asiasta täällä seuraavaa:

Ainakin kahdeksan ihmistä kuoli ja useita loukkaantui eilen Astroworld Festivalilla, joka järjestetään Texasin Houstonissa. Asiasta kertoivat muun muassa CNN ja Sky News. Tilanne lähti käsistä festivaalin avajaisiltana rap-artisti Travis Scottin keikan aikana. Astroworld Festival on Travis Scottin järjestämä tapahtuma.

Scottin keikan aikana noin 50 000 hengen yleisöjoukkio alkoi tungeksia kohti lavaa, mikä johti paniikkiin ja loukkaantumisiin. Jotkut menettivät tajuntansa. Kun sekasorron vakavuus selvisi, keikka keskeytettiin, ja pelastusviranomaiset veivät sairaalaan ainakin 17 ihmistä. Osaa uhreista hoidettiin paikan päällä tapahtuneen seurauksena alueelle pystytetyssä kenttäsairaalassa. Lopullinen loukkaantuneiden määrä nousi yli kolmensadan, ja kahdeksan vahvistetaan kuolleen.”

Nyt on kerrottu, että ensimmäiset lakijutut tragedian tiimoilta on jo käynnistetty, kun loukkaantuneet ovat haastaneet eri tahoja oikeuteen. Oikeuteen on haastettu ainakin Travis Scott sekä Drake, joka vieraili lavalla Travis Scottin keikan aikana. Myös konserttijärjestäjä Live Nation on haastettu oikeuteen.

Julkisuuteen on saatu myös tietoja kuolinuhreista. Nuorin menehtynyt oli 16-vuotias lukiolaistyttö. Tutkimukset kammottavan tragedian ympärillä jatkuvat.

Travis Scott antoi lausunnon traagisten tapahtumien jälkeen.

”Olen järkyttynyt tapahtumista. Rukoilen kaikkien niiden puolesta, jota tapahtumat ovat koskettaneet. Autan parhaani mukaan Houstonin poliisia asioiden tutkimisessa. Haluan myös auttaa kaupungin asukkaita ja perheitä, joita asia on järkyttänyt ja jotka apua tarvitsevat.”

Lisää luettavaa