”Kaikessa hiljaisuudessaan biisi on tunteikkain koskaan tekemäni” – Ina Forsman laulaa illasta jolloin tapasi ensirakkautensa

One Night In Berlin on Ina Forsmanille erityisen henkilökohtainen kappale.

03.04.2022

Eri aikakausien soulista, r&b:stä, bluesista ja jazzista vaikutteita yhdistelevä soul-artisti Ina Forsman julkaisi perjantaina uuden kappaleen, joka on artistin tulevan albumin tunteikkain ja henkilökohtaisin biisi. Forsmanin edellinen single Don’t Lose Today julkaistiin maaliskuussa, jolloin artisti kertoi Rumban haastattelussa näin: ”Kun kirjoitan biisejä, niistä tulee helposti vintage-painotteisia, koska se on syvin inspiraationi. Tietysti kun eletään 2000-luvulla, mukana on myös moderni vivahde, mutta Don’t Lose Todayn instrumentaatio, soundi ja miksaus tehtiin joka tapauksessa 60-luvun tyyliin.”

Uusi kappale One Night In Berlin on kuitenkin aivan oma tarinansa. Akustisella kitaralla ja jousilla säestetty biisi on artistin itse säveltämä ja sanoittama, ja sen on tuottanut Guy Sternberg. Kappale on artistille hyvin omakohtainen ja täynnä vilpitöntä tunnetta, sillä se kertoo illasta jolloin Forsman tapasi elämänsä rakkauden.

”Kirjoitin biisin ukulelella yksi yö kämpässäni, kun oli kauhea ikävä ja asuttiin vielä eri maissa”, Forsman muistelee. ”En halunnut häiritä naapureita, joten soitin ja lauloin niin hiljaa, että lauloin melkein kuiskaten. Äänittäessäni ekaa versiota puhelimeeni herkistyin niin paljon, että aloin itkeä kesken biisin. Silloin tajusin, että ei hitto, nyt on menoa.”

Kappaletta kuunnellessa kyynelien nouseminen silmiin alkaa vaikuttaa aivan luontevalta reaktiolta, sillä Ina Forsmanin varman voimakas mutta hienovaraisesti tarinan eri sävyjä tulkitseva ääni yhdistettynä taustalla virtaavaan riisuttuun melodiaan muodostaa kokonaisuuden, joka tulee aivan liki. Kappale kertoo tarinaa kahden ihmisen välillä lainehtivasta kauneudesta ja kiitollisuudesta, muistuttaen miksi rakkautta ei koskaan pidä ottaa itsestäänselvyytenä.

”Biisin lauluraita äänitettiin ykköskitaran kanssa samassa huoneessa yhdellä otolla. Kaikessa hiljaisuudessaan biisi on tunteikkain koskaan tekemäni”, Ina Forsman toteaa.

Artisti esiintyy 31. elokuuta Helsingin Tavastialla, ja keikkailee kevään ja kesän aikana eri puolilla Eurooppaa.

Löydät One Night In Berlin -biisin lyriikkavideon alta.

Lisää luettavaa