Kaikkien aikojen aikaisimmat Pink Floyd -levytykset julkaistu nyt ensimmäistä kertaa – mukana neljä Syd Barrett -originaalia

Uutta ikivanhaa Pink Floydia!

07.12.2015

Black Friday puolitoista viikkoa takaperin oli Pink Floyd -diggareille melkoisen harvinaislaatuinen tilaisuus. Tuolloin nimittäin julkaistiin Pink Floydin kaikkien aikojen aikaisimmat äänitetyt levytykset. 1965 – Their First Recordings -ep:llä on kuusi kappaletta, ja kappaleilla soittavat Syd Barrett, Roger Waters, Nick Mason, Richard Wright sekä kitaristi Rado Klose.

Kaikki biisit ovat ennenjulkaisemattomia. Neljä kappaleista on Barrettin omia sävellyksiä, yksi on Roger Watersin sävellys ja yksi on cover Slim Harpon kappaleesta I’m a King Bee.

Kappaleet julkaistiin yleiseurooppalaisen tekijänoikeuslain takia. Vuonna 2012 käyttöönotetun lain mukaan yli 50 vuotta vanhat kappaleet joita ei ole julkaistu yleisön saataville vapautetaan tekijänoikeuslain piiristä. Nyt ep-muodossa julkaistut kappaleet olivat vuodelta 1965, joten niistä olisi tullut vapaata riistaa kaikille. Ep:n ansiosta kappaleet pysyvät Pink Floyd -oikeuksian haltioilla vähintään seuraavat 20 vuotta.

Huono uutinen tämän kaiken jälkeen on se, että harvinaisuuskappaleet ilmestyivät ainoastaan Englannissa Black Fridayn yhteydessä, ja levyjä painettiin vain 1000 kappaletta. Levyistä huudetaan eBayssa tällä hetkellä yli 350 euroa. Yhtyeen lausunnon mukaan kappaleet kuullaan kuitenkin jollakin toisella levyllä vielä vuoden 2016 loppuun mennessä.

Lisää luettavaa