Kaikkien aikojen pahamaineisin bändipaita nostatti valtavan kohun 30 vuotta sitten – tästä oli kyse

Cradle if Filthin paita nostatti kohun.

13.09.2023

Cradle Of Filth palaa Suomeen ensi talvena massiivisen Euroopan-kiertueensa saattelemana. Kerroimme asiasta täällä.

Yhtye on musiikkinsa lisäksi tunnettu myös siitä, että heidän bändipaitansa nousi maailmanlaajuiseen maineeseen vuonna 1993. Paidassa oli masturboivan nunnan kuva ja edessä teksti ”Vestal masturbation”, ja sen selässä luki teksti ”Jesus is a cunt”. Paidasta nousi valtava kohu, ja esimerkiksi Isossa-Britanniassa eräs bändin fani pidätettiin hänen pidettyä paitaa yllään julkisuudessa. Syytteet kuitenkin hylättiin.

Myös yhtyeen rumpali pidätettiin hänen pidettyä paitaa päällään julkisella paikalla. Muitakin ihmisiä pidätettiin paidan takia, ja Uudessa-Seelannissa eräs kauppias sai 500 dollarin sakot myytyään paitaa. Hänet myös pakotettiin tuhoamaan varastosta löytyneet paitansa. Glasgow’ssa sijaitsevan Tower Recordsin tiloihin tehtiin vuonna 2001 poliisin rynnäkkö paidan takia. Tower Recordsilta kuitenkin kerrottiin, että paidat kuuluvat sananvapauden piiriin, ja myymälä sai pitää paidat hyllyissään.

Yhtyeen laulaja Dani Filth on kertonut, että koko paitaidea lähti liikenteeseen vitsistä. Filthin mukaan heillä oli kuva jo valmiina kun he olivat lähdössä kiertueelle Emperorin kanssa, mutta paidasta puuttui teksti. Ideointisession aikana joku heitti ilmoille pahamaineiset sanat, ja bändi päätti toteuttaa ideansa.

Loppu onkin historiaa.

 

Lisää luettavaa