Kansainvälistä suosiota nauttiva kotimainen yhtye laulaa ensimmäistä kertaa suomeksi

The Holy kuvailee uutta kappaletta yhdeksi bändin kaikkien aikojen suosikeista.

07.12.2023

Helmikuussa ilmestyvää albumiaan valmisteleva The Holy julkaisi joulukuun 1. päivä uuden kappaleen, jonka nimi on The Incredible Ibex. Erityislaatuista tässä voimakkain kitarariffein väritetyssä biisissä on se, että aina englanninkielisiin lyriikoihin luottanut bändi laulaa ensimmäistä kertaa suomeksi – ei koko kappaletta, mutta sen loppuosan.

Kappaleen tiedotteessa yhtyeen solisti Eetu Henrik Iivari kuvailee tulevan Ländmark-albumin singlejulkaisua yhdeksi yhtyeen kaikkien aikojen suosikeista.

”Mielestäni se näyttää yhtyeemme monimuotoisuudeen yhdessä kappaleessa. The Incredible Ibex oli ensimmäinen kappale jonka kirjoitin vuoden 2020 alussa ja se on pysynyt samanlaisena ensimmäisestä myöhäisillan sessiosta lähtien. Jopa sen suomenkieliset laulut pidettiin kappaleessa, mutta uusilla lyriikoilla”, Eetu Henrik Iivari sanoo.

Ländmark on The Holyn kolmas kokopitkä. Yhtyeen debyyttilevy Daughter ilmestyi vuonna 2018, ja kaksi vuotta myöhemmin julkaistiin Mono Freedom -albumi. Bändi on herättänyt kiinnostusta niin Suomessa kuin kansainvälisestikin – esimerkiksi Daughter-albumi sai Helsingin Sanomien arviossa neljä tähteä, ja oli Emma-ehdokkaana Kriitikoiden valinta -kategoriassa.

”Odotamme ehdottomasti tämän albumin julkaisua ja tunnemme olomme paremmaksi kuin koskaan yhtyeenä. Ländmark on The Holya parhaimmillaan, ja olemme todella ylpeitä siitä huolimatta kaikista haasteista ja koettelemuksista. Prosessi on auttanut meitä kasvamaan sekä yksilöinä, että ryhmänä”, The Holy kertoo.

The Incredible Ibexistä ilmestyi myös musiikkivideo, jonka ohjaaja Oksana Lommi kertoo videon hakeneen inspiraatiota biisin kontrasteista.

”Se on leikkisä ja absurdi kuvaelma kahdesta kamppailevasta, mutta toisiinsa ajoittain sulautuvasta voimasta. Video kertoo pyrkimyksestä tehdä mahdoton mahdolliseksi”, Lommi sanoo.

The Holy kiinnitettiin tänä vuonna PME:lle. Yhtye koostuu rumpaleista Mikko Maijalasta ja Eero Jääskeläisestä, solisti Eetu Henrik Iivarista, basisti Laura Kangasniemestä ja kitaristi Pyry Peltosesta.

Ländmarkin ilmestyttyä The Holy lähtee koko Suomen kattavalle levynjulkaisukiertueelle, jonka päivämäärät näet musiikkivideon alta.

The Holy, kevät 2024

1.3.2024 Helsinki, Korjaamo
2.3.2024 Hämeenlinna, Suisto
8.3.2024 Oulu, Voimala 1899
9.3.2024 Tampere, G Livelab
15.3.2024 Turku, Dynamo
16.3.2024 Jyväskylä, Lutakko
22.3.2024 Espoo, Kannusali
23.3.2024 Lahti, Torvi

Lisää luettavaa