Eurooppaa laajalti kiertänyt kotimainen yhtye kiinnitettiin PME:lle

Loppuvuodesta ilmestyvällä kolmannella albumilla lauletaan englannin lisäksi ensimmäistä kertaa myös suomeksi.

21.05.2023

Euroopassa lukuisilla klubi- ja festarikeikoilla esiintynyt kotimainen The Holy on tehnyt levytyssopimuksen PME:n kanssa. Yhtyeen musiikissa kuuluu vaikutteita post-punkista ja krautrockista, ja bändi tunnetaan intensiivisistä live-esiintymisistään, joihin erikoisen sävynsä tuo bändin kahden rumpalin kokoonpano. Rumpaleiden Mikko Maijalan ja Eero Jääskeläisen lisäksi The Holy koostuu solisti Eetu Henrik Iivarista, basisti Laura Kangasniemestä ja kitaristi Pyry Peltosesta.

Ensimmäinen single PME:n tallissa ilmestyi jo: perjantaina 19.5. julkaistiin jylhästi vyöryvä biisi Familia, jonka musiikkivideon on ohjannut Petrus Koskinen.

”Kappale kertoo nimensä mukaisesti perheen voimasta, siitä rakkauden ulottuvuudesta jota harvoin voi valita”, The Holy kommentoi. ”Kaikki muu on todennäköisesti ohimenevää. Perhe voi olla myös raskain rakkauden muoto jonka yksilö kohtaa. Se on iloa ja surua, kohtaamista ja kuolemaa. Kasvamista ja kipua. Mutta tyhjentävän palkitsevaa.”

Vuonna 2018 neljä vuotta aiemmin perustettu The Holy julkaisi debyyttialbuminsa Daughter, joka pääsi Emma Gaalassa Kriitikoiden valinta -ehdokkaaksi. 2020 ilmestyi bändin toinen albumi nimeltä Mono Freedom, jolle haettiin inspiraatiota Alan Weismanin tietokirjasta The World Without Us. Yhtye kaavailee kolmatta kokopitkäänsä tämän vuoden loppupuolelle. Uudella levyllä lauletaan ensimmäistä kertaa englannin lisäksi myös suomeksi.

Familia-single musiikkivideoineen löytyy alta.

Lisää luettavaa