”Kappale on mitä parhain kuvaamaan vähäpuheista kansaa”: kansalaisaloite haluaa Daruden Sandstormin viralliseksi Suomen kansallislauluksi

Tällaista tänään. Kannatamme!

Sami Turunen

Saara Aalto jäi kakkoseksi X Factor -show’ssa. Rumba onnittelee silti niin Saaraa kuin salibandyn MM-kisat voittanutta salibandyjengiämme. Kahtia jakautunut kansakuntamme tarvitsee menestyjiä kansainvälisillä areenoilla.

Tästä pääsemmekin sitten Darudeen eli Ville Virtaseen. Sandstorm. Didididiidii. Tarvitseeko sitä muuta sanoa?

Suomen itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta nettiin ilmaantui kansalaisaloite, jonka pyrkimyksenä on siirtää Maamme-laulu syrjään kansallislaulun paikalta ja tilalle on valittava Sandstorm.

”Modernit tuulet puhaltavat Suomen yli, joten tarvitsemme sopivamman kansallislaulun kuvailemaan tätä modernia teknologiakansaa. Vuosien saatossa, on tämä rakas kotimaamme tullut tunnetuksi teknologiastaan, sekä konemusiikistaan. Vanha maamme-laulu ei kuvaa tätä tilannetta, joka on suomeen viimeisten vuosikymmenten aika syntynyt. On aika ottaa uusi askel tulevaisuuteen ja olla jälleen edelläkävijäkansa”, nettisivuilla perustellaan kansalaisaloitetta.

”Daruden Sandstorm sopii Suomen Kansallislauluksi paremmin kuin nykyinen, koska tämä kuvaa edistyksellistä ja innovatiivista kansaamme loistavasti. Kappaleen myös tuntevat lähes kaikki suomalaiset. Olemme kansana tunnettu myös siitä, että emme puhu turhia. Sandstormissa ei ole laulua, taikka sanoja, joten tämänkin vuoksi kappale on mitä parhain kuvaamaan vähäpuheista, mutta sitäkin enemmän tekevää kansaa”, sivuilla jatketaan.

Rumba seisoo aloitteen takana sataprosenttisesti. Mikäli tekin haluatte olla osana uutta, modernia ja parempaa Suomea, voit sinäkin allekirjoittaa kansalaisaloitteen täällä.

”Pasila, euralaisen säveltämä Sandstorm!”

Eikö kuulostakin komealta?

Sitähän mekin.