Kenen maksettaviksi Teosto-maksut lankeavat? Ninni Poijärvi päivittelee saamaansa laskua

13.01.2015

Ninni Poijärvi on herättänyt sosiaalisessa mediassa kuhinaa pitkällä päivityksellään, jossa laulaja ihmettelee saamaansa laskua Teosto-korvauksista. Helsingin kaupungin konserttipaikat ovat Poijärven mukaan muuttaneet käytäntöään niin, että yhteistuotannoissa Teosto-maksut lankeavat kaupungin sijaan artistin maksettavaksi.

”Aikamoinen kuolinisku pienituloisille freelancer-artisteille, joilla ei ole takanaan isompaa koneistoa, ohjelmatoimistoa tai muuta sellaista”, Poijärvi kirjoittaa.

Poijärvi oli mainitsemassaan tapauksessa konsertoimassa kahdeksanjäsenisen kokoonpanon sekä oman äänimiehen kera, joten esiintymispalkkio henkilöä kohden jäi muutenkin pieneksi. Kun päälle tuli myöhemmin sitten lainakappaleiden esittämisestä seurannut Teosto-lasku, Poijärvi järkeilee tällaisen esiintymisen olevan artistille täysin kannattamatonta toimintaa.

”Artisti maksaa siis, jälleen kerran. Surullista vain, että näillä tuloilla siihen ei ole enää kerta kaikkiaan varaa. Eli meidän homma ajetaan niin ahtaalle, että se kohta kuolee pois. Sitäkö tässä halutaan?” Poijärvi kysyy.

Poijärven aloittaman keskustelun kommenttikentässä ovat mukana muun muassa muusikko ja Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen Hannu Oskala, Don Huonojen Jussi Chydenius, Studio Kekkosta hallinnoiva äänimies Mikko Raita ja Elvis ry:n toiminnanjohtaja Aku Toivonen. Katso alta, miten keskustelu edistyy. Seuraamme tilannetta.

Julkaisu käyttäjältä Ninni Poijärvi.

Lisää luettavaa