Kesähitin hajua ilmassa, tällä kertaa asialla Tiisu – Rumban soittolistalla uusia lisäyksiä

Tilaa Rumban soittolista nyt Spotifyssa!

Kerttu Malinen

Ajankohtaista on Rumban viikottain päivittyvä Spotify-soittolista, jossa on pääpaino tuoreessa hyvässä musiikissa. Lisäksi Ajankohtaista-listalle kootaan mukaan tällä hetkellä puheenaiheena olevia artisteja. Listaa seuraamalla tiedät missä mennään.

Lista löytyy jutun lopusta tai Spotifysta hakemalla: Ajankohtaista – Rumba. Alla muutama nosto listan sisällöstä.

TiisuMe olemme me
”Monissa seuraavan levyn biiseissä on Bruce Springsteen -sointuja. Jos aiemmin levyllä ollut iskelmällistä meininkiä tai sitten tosi lapsenomaista duuripomppimista, niin tässä on nyt enemmän sellaista, että soitetaan akustisella g-duuria ja sitte nostetaan c-duurille silleen, että sinne jää pikkurilli ja nimetön paikalleen”, Tiisu-yhtyeen solisti Henrik Illikainen kuvaili yhtyeensä tulevaa materiaalia viime kesänä ja jatkoi:

”Mutta joo, tämä on ehkä helvetin harhaan johtavaa puhetta, koska tolla levyllä on kolme biisiä, jossa tämä ’Amerikka’ näkyy selkeästi.”

Uskallan tässä kohdin väittää, että Tiisulla on nyt vaihde nimeltä amerikka käytössä ja se kuuluu komeasti. Biisissä on aineksia olla kesähitti, keikkahitti tai sitten muuten vaan merkityksellinen pala Tiisun discografiaa. Biisi on paatoksellinen sillä hyvällä tavalla, rakentuu nousujohteisesti, mutta tällä kertaa pysyy hallitusti hyppysissä. Biisissä kuuluu mainittua amerikkaa, mutta sisältäen annoksen Queenia myös.

Me olemme me on siis varsin mahtipontinen biisi ja saattaa nostaa Tiisun nimen taas yhden jos toisenkin huulille. Kyseessä on muuten yhtyeen ensimmäinen julkaisu tälle vuodelle, mitä onkaan siis seuraavaksi luvassa. Kun olet kuunnellut biisin, niin lue sitten viime vuonna tehty haastis täällä.

PambikallioNero
Pambikallion biisissä ei sentään paatosta kuulla vaan hillitympää tulokulmaa. Kyseessä on todellinen chill-raita, joka toki huokuu kesäfiilistä, mutta on suunnattu kesäyöhön. Hyvän mielen biisi, jossa tarina etenee hallitun rauhallisesti. Tämä duo kannattaa pistää merkille, kuulemma siitä vielä lisää.

RögeUsko mua
Röge on Universalin uusi kiinnitys, josta kuulemme niin ikään pian lisää. Artistin haastattelu julkaistaan piakkoin Rumban sivuilla ja siinä hän avaa itsestään lisää. Annetaan siis musiikin puhua puolestaan ja mieluusti tätä biisiä kuuntelee.

Lisäksi listalla on muun muassa uutta Kaipia.