Kesäisiä tunnelmia – Rumban soittolistalla uusia lisäyksiä

Soittolista jää nyt tauolle.

Vilma Töyräs

Ajankohtaista on Rumban viikottain päivittyvä Spotify-soittolista, jossa on pääpaino tuoreessa hyvässä musiikissa. Lisäksi Ajankohtaista-listalle kootaan mukaan tällä hetkellä puheenaiheena olevia artisteja. Listaa seuraamalla tiedät missä mennään.

Lista löytyy jutun lopusta tai Spotifysta hakemalla: Ajankohtaista – Rumba. Alla muutama nosto listan sisällöstä.

Tyler, the Creator, Lil Uzi Vert, Pharrell WilliamsJuggernaut
Tyler, the Creator twiittasi haluavansa uuden Gangsta Grillz -mixtapen. Kyseessä on kenties jo legendaariseksi kutsuttava mixtapesarja, jota pyöritti DJ Drama. Mixtapen olemassa olo sijoittuu juuri siihen aikaan ennen musiikkialan murrosta, kun internet ja siellä musiikinkuuntelu oli normi, mutta varsinaiset Spotifyn kaltaiset suoratoistopalvelut eivät olleet olemassa.

Mixtapeja ladattiin Dat Piffin kaltaisilta sivustoilta. DJ Draman mixtapet eivät toki ainoana erottuneet joukosta, mutta niiden ominaistyylinä oli tunnistettavan räiskyvä meno. Juuri tätä tyyliä on yritetty ammentaa Tyler, the Creatorin uudelle Call Me If You Get Lost -albumille. Meininki on sähäkkää, kuten artistin tyylille sopii ja biisitransitiot ovat nopeita. Varsinaisesti tämän tyylinen musiikki ei ole Tyler, the Creatorille uutta, mutta juuri nopeat biisivaihdot riisuvat hivenen verran perinteisempää albumimenoa.

Artisti twiittasikin, että teki mixtapen sijaan Gangsta Grillz -albumin. Introbiisillä vierailee muuan DJ Drama.

Listan ykköseksi nousee Juggernaut, jolla vierailee Tyler, the Creatorin esikuva Pharrell Williams, sekä eräänlainen Gangsta Grillz -mentaliteetin timantinkova perijä: Lil Uzi Vert.

Lopputuloksena on täyteen ahdattu räppibängeri, jolla kohta jo 50-vuotias Pharrell Williams viskelee riiminsä hirmuisella liekillä. Vuosien mittaan Williams ja Tyler ovat muodostuneet sellaiseksi parivaljakoksi, että toivon mukaan yhteislevy joskus vielä ilmestyy.

Reino NordinMehiläinen kukkaan
Aika jälkeen Vain elämää -ohjelman tarkoittaa Reino Nordinille ilmeisesti rauhallisuutta ja huolettomuutta. Uusi single on kuin brittidiskon ja kotimaisen popin kohtaaminen. Sävellys sopii Nordinin nykymeininkiin kuin nenä päähän ja on miellyttävää kuunneltavaa. Bassolinja on yllättävänkin orgaanista, joka toki sopii myös kappaleen maanläheiseen sanomaan.

Kun biisi on yhtä aikaa mukava ja tarttuva, se on tällainen.

The Knocks, Studio KillersBedroom eyes
Studio Killers nousi kuin uuteen lentoon sen jälkeen, kun vuonna 2013 julkaistusta Jenny-hitistä tuli viime vuonna vielä Tiktok-hitti ja sitä kautta Spotifyssa sadan miljoonan striimauksen rajan rikkonut jättihitti.

Sittemmin bändi on vieraillut muiden artistien biiseillä. Tällä kertaa yhtyettä kuullaan jenkkiduo The Knocksin uutuudella. Kappaleella on kesäinen rytmi ja Teemu Brunilan laulu nyt vie aina mennessään.

Soittolista jää tauolle.