”Kirjoitan jatkuvasti ja laulan jopa kauppareissuilla” – haastattelussa Leyla, joka tekee itsevarmaa musiikkia ainutlaatuisella tyylillään

Leylan koukuttavasti keinuva debyyttisingle ilmestyi viime kuussa.

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Jutussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Juhlat, sen löydät täältä.

Toukokuun ensimmäisenä haastateltavana on Leyla, joka julkaisi huhtikuussa debyyttisinglensä nimeltä Espera. Viehkeästi ja rytmisen koukuttavasti keinuva kappale tihkuu itsevarmuutta, ja kertoo vakuuttavaa tarinaa Leylan musiikillisista näkemyksistä. Alta löytyvässä haastattelussa artisti kertookin sitoutuvansa musiikissaan olemaan aito ja vilpitön, niin soundin kuin tunteidenkin osalta.

YouTube video

Mikä soi napeissa just nyt?

”Pakko sanoa, että tämä kysymys on ehkä vaikein näistä kaikista. Kuulun niiden ihmisten joukkoon, jotka kuuntelevat yhtä biisiä jonkin ajanjakson verran toistuvasti, ja sitten kun sellaista biisiä ei ole, emme oikein kuuntele muuta kuin omia ideoitamme. Jos kuitenkin on pakko mainita yksi, niin Billie Eilishin Happier Than Ever on minusta kaunis taideteos. Itse artisti on myöskin todella mielenkiintoinen. Tuo kappale, aihe jota se käsittelee sekä biisin tyyli osuivat muhun ja upposivat aika pahasti.”

Mist sä tuut?

”Mä olen Leyla, 21-vuotias vielä nuori nainen Helsingistä. Vietän elämässäni aikaa urheilun, töiden, ystävien, perheen sekä musiikin parissa. Tällä hetkellä työn alla on myös tärkein, ja se mitä eniten haluan – olla artisti. Tai sitä mä olen ja se musta tulee. Itsevarma, huumorintajuinen ja positiivinen olen persoonaltani. Olen aina heijastanut hyvää energiaani muihin ja sitä haluan tehdä myös musiikin kautta.”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.

”Ihan pikku lapsesta eli 6-7-vuotiaasta asti olen soittanut pianoa ja soittanut suuta. Laulan ja kirjoitan tällä hetkellä oman tyylistä musiikkia, jota en ainakaan omasta mielestäni saa mihinkään tiettyyn lokerikkoon.”

”Ensimmäistä kertaa elämässäni lauloin tutun biisillä feattina (DanialSun kanssa), jossa sanoitin ensimmäistä kertaa omat riimini suomeksi. Innostuin. Saan ajatukseni ja fiilikseni kuulostamaan hyviltä myös sanoin. Siitä on nyt 4 vuotta kun tutustuin ensimmäistä kertaa siihen, millaista on tehdä musaa studiolla. Tekisinpä enemmän. Kirjoitan jatkuvasti ja laulan jopa kauppareissuilla. Äänitän ideoita, ja kun sitten pääsen studiolle, pistämme melkein kerralla biisit pakettiin.”

”Olin noin kouluikäinen, puhutaan ehkä yläaste-ajoista, kun aloin tuoda laulaja-minää ulkopuolisille luonnollisesti esille. Esiinnyin aina kun siihen oli mahdollisuus. Esiinnyin jo silloin tietäen, että koulun lava on vasta alkua.”

Musiikillinen esikuvasi?

”Minun on vaikea nimetä yhtä artistia, jota voisin kutsua inspiraationi lähteeksi. Pienestä asti ympärilläni ja korvillani on pyörinyt itsevarmoja, lahjakkaita ja ainutlaatuisia naisartisteja, kuten Rihanna, Shakira, Miley Cyrus, Beyoncé, Lady Gaga… Nykypäivänä taas on tullut kuunneltua Kehlania, Danileighia, Dua Lipaa, Billie Eilishia sekä Doja CatiaMaroon 5:lla on myös tosi iso paikka sydämessäni. Räpin maailmasta olen aivan addiktoitunut J. Colen, Mac Millerin sekä Russin musiikkiin. Kaikki ovat inspiraationi lähteitä.”

”Sanoisin, että katson todella monia artisteja ylöspäin ja inspiroidun jokaisesta artistista jollain tavalla kylmien väreiden tasolla.”

Supervoimasi?

”Musiikkini tarkoituksena on olla aitoa. Tunteiden, kontekstin, vibojen, kaiken suhteen.”

”Mun vibani ja energiani haluan tuoda musiikin kautta muille, ja tähän asti olen onnistunutkin siinä hyvin. Mulle on tärkeää, että pystyn musallani viestimään tunteitani ja fiiliksiäni, olivat ne mitkä tahansa. Mun supervoimani onkin se, että osaan välittää tuon kaiken niin, että se kuulostaa hyvältä omalla ainutlaatuisella tyylilläni.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?

”Uskon siihen, että musiikkini viba, sanoitukset sekä soundi ovat niitä tekijöitä, jotka tulevat houkuttelemaan kuuntelijoita sukeltamaan musiikkiini. Jos kuuntelisin musiikkiani ekaa kertaa, rakastuisin siihen, kuinka itsevarmalta laulajan soundi sekä asenne kuulostaa.”

Leyla?

”Kuten mainitsin yllä, aitous ja myös se, että olen aina oma itseni on minulle tärkeintä. Puhun musiikkini avulla elämäni kokemuksista, erilaisista tunteista joita olen kokenut, puran ajatuksiani ja oikeastaan kaiken mitä mieleni sallii. Rakkauslauluja, pettymyksen purkauksia, tunteiden käsittelyä sekä elämäni tapahtumia. Kuvailisin musiikkiani popiksi omalla twistillä. Minulle on myös tärkeää, että musiikistani tunnistaa helposti minut, se omantyylinen twisti on siinä avuksi!”

Lisää luettavaa