KISS-konsertin patriotismi hämmentää – Gene Simmonsin ylistyspuheet Yhdysvalloista jakavat mielipiteitä

Gene Simmons pyysi konserttiyleisöä lausumaan hänen kanssaan The Pledge of Allegiancen. Osa oli mukana, osa järkyttyi.

01.10.2017

Yhdysvallat ja patriotismi Jumalan nimeen eivät tällä hetkellä ole niitä aiheita, mistä odottaisi ylistyksiä taide- ja kulttuuriväeltä. Nationalismi on muuttumassa kirosanaksi, ja käden lippaan heitto sotahullujen larpiksi.

KISSiä tällaiset trendit eivät kiinnosta. Rock-legendat ovat pitäneet jo kahdessa syyskuun konsertissaan patrioottisen hetken Yhdysvaltojen ja sen sotaveteraanien kunniaksi.

Taustalle on heijastettu Yhdysvaltain lippu, ja Gene Simmons on pyytänyt yleisöä lausumaan yhdessä maan Yhdysvaltain lippuvalan The Pledge of Allegiance. Lisäksi Simmons on pitänyt patrioottisia puheita ja huudattanut yleisöä ”God Bless America” -lausein.

Tämä on aiheuttanut faneissa ristiriitaisia tunteita. Lauantaisen Louisianan konsertin jälkeen Twitterissä kommentoitiin: ”Tämä oli vähiten rock ’n’ roll asia, mitä olen koskaan nähnyt”.

KISS Twiitit

Tapaukset ovat nousseet esille erityisesti huonon ajankohdan takia. Bändin on nyt spekuloitu olevan niin Donald Trumpin innokkaita tukijoita kuin sotaintoilijoitakin.

KISS on kuitenkin esittänyt The Pledge of Allegiancea veteraanien kunniaksi jo vuosia, joten mistään uudesta ilmiöstä ei ole kyse.

The Pledge of Allegiance eli Yhdysvaltain lippuvala on rituaalinen perinne, missä osanottajat vannovat uskollisuutta lipulle ja kansakunnalle, mitä se edustaa. Valan sanat näet alta.

”I pledge allegiance to the Flag of the United States of America, and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all.”

Asiasta uutisoi SPIN.

Lisää luettavaa