Kissin konsertissa sattunut moka paljasti Paul Stanleyn laulavan playbackinä – tätäkö on odotettavissa Suomen-keikalta?

Mammuttiyhtye esiintyy Helsingin Jäähallissa 20. kesäkuuta.

Vuonna 1973 perustettu Kiss tunnetaan kaiken muun ohella lukuisista jäähyväiskiertueistaan. Tällä hetkellä yhtye keikkailee End of the Road -rundilla, jonka olisi nyt todellakin määrä jäädä bändin viimeiseksi.

Kissillä ei mennyt kaikki niin sanotusti käsikirjoituksen mukaan ainakaan tämän viikon maanantaina Belgian Antwerpissa. Rumpali Eric Singerin sähellyksen johdosta klassikkokappale Detroit Rock Cityn ajoitukset menivät sekaisin, ja Paul Stanleyn kuultiin laulavan, vaikka mies piti suunsa visusti kiinni.

Samalta, vuonna 2020 alkaneelta kiertueelta on kuvattu useita pätkiä, joista voi todeta basisti Gene Simmonsin huulisynkkaavan ajoittain kaikkea muuta kuin taustanauhojen tahtiin. Näin siis mieheltä, joka toteaa aina tasaisin väliajoin rock’n’rollin kuolleen.

Basisti on luonnollisesti tuominnut taustanauhoja käyttävät bändit ja syyttänyt muun muassa U2:ta ja Rolling Stonesia kyseisestä toiminnasta.

”En ymmärrä, miten bändit voivat pyytää pääsylipusta 100 dollaria ja käyttää taustanauhoja. Keikkalipussa pitäisi olla maininta siitä, että 30-50 prosenttia keikasta on huulisynkkausta. Ei ole kyse taustanauhoista vaan epärehellisyydestä”, Simmons kommentoi Australian News.comille vuonna 2015. Haastattelua ei löydy enää netistä, mutta muun muassa Vanyaland on siteerannut sitä omassa jutussaan.

Kiss esiintyy Helsingin jäähallissa maanantaina 20. kesäkuuta lämppärinään kotimainen hard rock -poppoo Shiraz Lane. Liput keikalle maksavat 74-104 euroa, eikä niissä ole tiettävästi mainintaa mahdollisesta huulisynkkauksesta.

Maanantaina sattunut vaivaannuttava tilanne tallentui useille fanien kuvaamille videoille, joista pari katsottavissa alla.

YouTube video

YouTube video

Lisää luettavaa