Kolme miljoonaa euroa apurahaa taide- ja kulttuurialan yhteisöille Helsingissä – näin voit hakea

Erityisavustuspaketti tiedossa.

AOP

Kulttuuri- ja kirjastojaosto hyväksyi 3. päivä syyskuuta taide- ja kulttuurialan yhteisöille suunnatun ylimääräisen avustushakukierroksen.

Erityisavustushakuun on varattu Helsingissä yhteensä kolme miljoonaa euroa vuosille 2020–2021. Avustukset myönnetään marraskuussa 2020. Erityisavustuksen haku avautui maanantaina, ja se sulkeutuu 2. päivä lokakuuta.

Kulttuuri- ja kirjastojaosto päättää avustusten kohdentumisesta ylimääräisessä jaoston kokouksessa 24. marraskuuta.

”Avustukset ovat harkinnanvaraisia ja hakemuksien keskinäisessä vertailussa käytetään kulttuuri- ja kirjastojaoston aiemmin päättämiä kulttuuriavustusten arviointikriteerejä sekä lisäksi korona-pandemian vuoksi tätä hakukierrosta koskevia täydentäviä arviointikriteerejä”, Helsingin kaupungin sivuilla kerrotaan.

Avustusta voivat hakea helsinkiläiset oikeustoimikelpoiset rekisteröidyt yhteisöt, kuten rekisteröidyt yhdistykset, toiminimet, säätiöt, osuuskunnat ja osakeyhtiöt.

Erityisavustus on kertaluontoinen. Helsingin kaupungin sivuilla kerrotaan, että se tarkoitus on turvata kulttuurialan toiminnan jatkuvuus poikkeusoloissa ja elävöittää kaupunkikulttuuria. Avustus on osa Helsingin koronapandemiaan liittyvää palautumisohjelmaa.

Tarkemmat hakuohjeet apurahan hakemiseen löydät täältä.