Kosmetiikkayritys lopetti yhteistyön Alice Cooperin kanssa tämän transsukupuolisuuteen liittyvien kommenttien takia

Vampyre Cosmetics lopetti yhteistyön.

27.08.2023

Kosmetiikka-alan yritys Vampyre Cosmetics on lopettanut yhteistyönsä Alice Cooperin kanssa. Vampyre Cosmeticisin oli määrä julkaista Alice Cooperin nimeä kantava kosmetiikkamallisto myöhemmin tänä vuonna.

”Alice Cooperin kommenttien jälkeen emme enää voi tehdä yhteistyötä hänen kanssaan. Seisomme LGBTQIA+ -yhteisön tukena”, yhtiö kertoi.

Alice Cooper antoi viime viikolla haastattelun Stereogum-sivustolle. Haastattelussa sivuttiin hänen rooliaan perinteisten sukupuoliroolien rikkojana. Cooper on aiemmin puhunut esimerkiksi panseksuaalisuudesta ja biseksuaalisuudesta jo 1970-luvulla.  Cooperin aikalaistoverit kuten Paul Stanley ja Dee Snider ovat kertoneet viime aikoina julkisuudessa, miten pitävät nuorille suunnattua sukupuolta vahvistavaa hoitoa surullisena muoti-ilmiönä.

Haastattelussa Cooper myönsi, että transsukupuolisia ihmisiä on olemassa, mutta hänen mielestään siitä on tullut myös ohimenevä trendi. Cooper kertoi, että jotkut ihmiset kertovat olevansa transsukupuolisia vain siksi, että se on tätä nykyä jollakin tapaa coolia. Cooperin mukaan esimerkiksi pieniä poikia ei saisi hämmentää sanomalla, että he voivat olla myös tyttöjä, jos heistä tuntuu siltä. Cooperin mukaan jotkut voivat väittää jatkossa olevansa kissoja tai puita.

Cooperin mukaan jotkut saattavat käyttää sukupuolirooleja hyväkseen vaikkapa kävelemällä miehenä naisten vessaan ja väittämällä, että heistä vain nyt tuntuu naiselta tuolla hetkellä. Cooperin mukaan tämä voi johtaa raiskauksiin.

”Kaveri voi väittää, että vessaan astuessaan hänestä tuntui naiselta, mutta vessassa hänestä tuntuikin taas mieheltä. Mihin vedetään raja?” Cooper sanoi.

Koko haastattelun voit lukea täältä.

Lisää luettavaa